Ana Sayfa / Yaşam / E-Devlet KYK burs ve yurt başvuru ekranı
YURTKUR BAŞVURU

E-Devlet KYK burs ve yurt başvuru ekranı

2018-2019 KYK yurt ve burs başvuru e devlet kyk başvuru ekranı ve yapılması gerekenler. KYK Burs ve Yurt 2018 başvuruları başladı ve e devlet üzerinden başvuru yolları açıklamalı anlatım. KYK yurt başvuru ekranı, E-Devlet üzerinden 9 adımda kolayca gerçekleştirilebiliyor. Kendilerinden istenen bilgileri doğru bir şekilde E-Devlet üzerinden yanıtlamaları beklenecek olan adaylar, KYK yurt başvuru işlemini adım adım tamamlayacak. Asgari ücretler bir işte çalışan adaylar için uyarıda bulunan Gençlik ve Spor Bakanlığı, herhangi bir yurda yerleşen ancak asgari ücretli çalışan öğrencilerin SGK’ya başvurması gerektiğini duyurdu. İşte, KYK yurt başvurusu hakkında detaylı bilgiler

E-Devlet 2018 2019 KYK yurt ve burs başvuru formu doldurulması izlenecek adımlar ve anlatımı. KYK yurt başvurusu için öğrencilerin beklediği gün geldi. Yüz binlerce öğrencinin evinden uzakta göreceği eğitim dolayısıyla barınma sorununu çözmek için harekete geçtiği KYK yurt başvurusu, bazı koşulları taşımayan öğrenciler tarafından yapılamayacak. Peki, KYK yurt başvurusu için öğrencilerin dikkat etmesi gereken kriterler neler olacak? İşte, yurt başvuru süreci hakkında bazı detaylar

KYK yurt başvurusu, 9 adımda tamamlanacak.

İlk adımda başvuru hakkında bilgiler veren Kredi ve Yurtlar Kurumu, bu bilgilerin öğrenciler okunmasını ve onaylanmasını talep ediyor.

İkinci adımda kimlik bilgilerinin doğruluğunu onaylayacak olan üniversite öğrencileri, üçüncü bölümde ise öğrenim bilgileri ile karşılaşacak. Diğer adımlar ise aşağıda anlatıldığı gibi devam edecek.

E-DEVLET YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Kredi ve Yurtlar Kurumundan alınan bilgilere göre KYK yurt başvuruları 3 Eylül Pazartesi günü alınmaya başlanacak. 10 Eylül tarihine kadar devam edecek olan başvuru süreci, E-Devlet üzerinden sürdürülecek. E-Devlet üzerinden alınacak olan yurt başvuru aşamalarında herhangi bir problem yaşanması halinde, 7/24 hizmet veren KYK KİM (Kurumsal İletişim Merkezi), 444 1961 numaralı Kurumsal İletişim Merkezinden ya da Kurumun resmi Twitter hesabı KYK_DESTEK üzerinden yardım talebinde bulunulabilecek.

Yurt başvurusu için öncelikle e-Devlet Kapısına giriş yapınız.

Giriş yaptıktan sonra “Yurt Başvurusu” hizmetini, E-Devlet içerisindeki arama çubuğu vasıtasıyla bulunuz. Ya da aşağıdaki linke tıklayınız.

YURT KAYIT İŞLEMLERİ

1- Bu aşamanın ardından karşılaşacağınız aşağıdaki sayfadan başvurunuzu yapmadan önce bilgilendirme metnini dikkatlice okuyunuz, ardından “Kabul Ediyorum” kutucuğunu işaretleyerek işleme devam ediniz.

KYK yurt başvurusu E Devlet ile 9 adımda tamamlanıyor Yurt başvuru ekranı

2- Sonraki aşamada kimlik bilgilerinizi kontrol ediniz ve doğru olduğundan emin olunuz. “Kimlik bilgilerimin doğruluğuna ait sorumluluğu üzerime aldığımı kabul ediyorum” kutucuğunu işaretleyerek işleme devam ediniz.

KYK yurt başvurusu E Devlet ile 9 adımda tamamlanıyor Yurt başvuru ekranı
3- Kimlik bilgilerinizde değişiklik var ise “Profilim ” kısmından bilgilerinizi güncelleyip işleme devam ediniz.

KYK yurt başvurusu E Devlet ile 9 adımda tamamlanıyor Yurt başvuru ekranı

4- Başvuru Alanı iki seçenekten oluşmaktadır: ÖSYM ve ARASINIF. 2018-YKS ile Örgün Yüksek Öğrenim Programına Kayıt Yaptırdıysanız ÖSYM; 30 Haziran 2018 ve öncesinde bir Örgün Yüksek Öğrenim Programına Kayıtlı iseniz (Yurtiçi/Yurtdışı Değişim Programı Öğrencileri dahil, Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencileri hariç) ARASINIF öğrencisi olarak başvuru yapmanız gerekmektedir.

Başvuru Alanını ÖSYM olarak işaretlediyseniz başvuru türü sadece ön lisans ve lisans olarak; Başvuru Alanını ARASINIF olarak işaretlediyseniz başvuru türü “ön lisans ve lisans ” şeklinde sıralı olarak görülecektir. Size ait olan öğrenim türünü seçiniz ve işleme devam ediniz.

“Seçtiğim öğrenim bilgilerinin doğruluğunu onaylıyorum” kutucuğunu işaretleyerek işleme devam ediniz. Eğer okul/fakülte/bölüm/sınıf bilgilerinizde hata olduğunu düşünüyorsanız okulunuzun öğrenci işleri ile iletişime geçiniz.

KYK yurt başvurusu E Devlet ile 9 adımda tamamlanıyor Yurt başvuru ekranı
5- Başvuru yaptığınız bölümünüzün bulunduğu il/ilçe bilgilendirme metnini dikkatli inceleyiniz ve doğruluğundan emin olduktan sonra “Okul/Fakülte/Bölüm/Sınıf bilgilerimde hata olduğu takdirde yurtta kayıtlı kaldığım günlerin ücretini ödeyerek yurttan kaydımın silinmesini kabul ediyorum” kutucuğunu işaretleyerek işleme devam ediniz

KYK yurt başvurusu E Devlet ile 9 adımda tamamlanıyor Yurt başvuru ekranı

6- Güncel iletişim bilgilerinizi kontrol ederek iletişim bilgilerinizde değişiklik var ise “Profilim ” kısmından bilgilerinizi güncelleyerek işleme devam ediniz.

KYK yurt başvurusu E Devlet ile 9 adımda tamamlanıyor Yurt başvuru ekranı
7- Özel ve Özür Durumunuz var ise ilgili seçeneği seçerek işleme devam ediniz. Beyan etmiş olduğunuz özel ve özür durumunuzu
belgelendirmeniz gerektiğini unutmayınız! Aksi takdirde kayıtlı kaldığınız günlerin bedeli tahsil edilerek yanlış beyandan kaydınız
silinecektir.

KYK yurt başvurusu E Devlet ile 9 adımda tamamlanıyor Yurt başvuru ekranı
8 -Şehit çocuğu, Gazi çocuğu veya Gaziler önceliklerinden herhangi birini seçmeniz halinde, hangi kanun kapsamında hak sahipliği kazandığınıza dair kanun maddesini işaretlemeniz gerekmekte,

Ayrıca;
Sosyal Güvenlik Kurumu ya da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından temin edeceğim öncelik belgesini Yurt Müdürlüğünde barınmaya başlayacağım tarihte idareye ibraz etmem gerektiğini biliyorum.

Belgeyi barınacağım Yurt Müdürlüğüne ibraz etmediğim takdirde kayıtlı kaldığım günlerin bedelini ödeyerek yanlış beyandan kaydımın silinmesini kabul ediyorum. Bilgilendirme seçeneklerini de onaylamanız gerekmektedir.

KYK yurt başvurusu E Devlet ile 9 adımda tamamlanıyor Yurt başvuru ekranı
9- Nüfus İl Müdürlüklerinden temin edeceğiniz Nüfus Kayıt Örneğinizi inceleyiniz ve anne baba durumunuza uygun olan seçeneği seçiniz. Nüfus kayıt örneği Anne-baba durumunuza uygun içerik taşımıyorsa mevcut olan durumu beyan ederek işleme devam ediniz.

KYK yurt başvurusu E Devlet ile 9 adımda tamamlanıyor Yurt başvuru ekranı
10- Açılan ön izleme sayfasını dikkatlice inceleyiniz. Bilgilerinizi doğru olarak girdiğinizden eminseniz “Başvur” kutucuğuna tıklayarak başvurunuzu onaylayınız.

İlginizi Çekebilir

Tekirdağ’da aile faciası

Emniyette teknisyen olarak çalışan adam 5 yaşındakı çocuğunu ve karısını öldürüp intihar etti. Tekirdağ’da cinnet …

Sınırsız Hosting