Sayer Group kime ait, sahibi kim hangi alanda faaliyet gösteriyor, Ecvet Sayer aslen nereli, neci ve kim? Oyman Sayer neci kim ve şirketi. Sayer holding kime ait sahibi kim ve özelliği ne bu şirketin bilgisi.
Ecvet sayer aslen nereli, neci ve kim? Sayer Holding kime aitsahibi ve iştiga alanı ne? Türkiye'(de petrol çıkaran holdingler ve şirketler hangileri. Ecvet Sayern hakkında merak edilenler. Ecvet Sayer, kendisi ve şirketi hakkında bir dönem medyaya, “Babam rahmetli Oyman Sayer 1950’lerin sonunda başlamış bu işlere. Bu yüzden de petrol arama ve üretiminde duayen isimlerdendi. ABD’li Alaaddin Middle East Ltd’de mali işlerde başlamış ve zamanla Genel Müdür, Mümessil ve ortak olmuş. Alaaddin Ltd., 1970 ve 1980’lerde çok ünlü bir şirketti. Petrol arama ve üretimi, sondaj müteahhitliği yapıyordu. Babam Alaaddin’de çok zorluklarla karşılaşmış çünkü o zamanlar bu işte özel sektör hiç yokmuş. Kendisi Güneydoğu’da çok çalıştı. Biz 8-9 ay babamızı görmezdik. ‘Babasız büyüdük’ diyebilirim. İlkokul bittikten sonra da her yaz sondaj kamplarına gider babamızla kalırdık. Ben ve kardeşim bu işe böyle bulaştık.” dedimşti.
SAYER HOLDİNG VE ECVET SAYER BİLGİLERİ
1998’de Adıyaman’da kurulmuş olan Güney Yıldızı Petrol Üretim, Sondaj Müteahhitlik ve Ticaret A.Ş. (GYP) yüzde yüz iştirakli dikey entegre bağımsız petrol ve doğal gaz şirketidir. Grup içindeki diğer yan kuruluşlar ile birlikte GYP’nin 50 yıllı aşkın endüstri tecrübesi vardır. Bu geçmiş ve teşkilatın dinamik ve girişimci yetenekleri GYP’nin hem ülkede hem de ülke dışında hızla genişlemesini mümkün kılmış, ülkenin önde gelen petrol ve doğal gaz arama, sondaj, üretim ve petrol hizmetleri sunan kuruluşlarından birisi yapmıştır. 1000’den fazla çalışanı ile üç kıtada beş ülkede faaliyet gösteren GYP, alanında mükemmel ve saygın bir petrol ve doğal gaz şirketi olmaya kararlıdır.
Yan kuruluşları ile birlikte GYP Türkiye’de 384.496 akre arama ruhsatına ve üretim sahasına sahiptir. GYP, Türkiye içinde faaliyet gösteren yerli veya yabancı şirketler arasında en büyük imtiyaz sahiplerinden birisidir. GYP imtiyazlarının çoğunluğu Irak sınırlarında ve yakınlarında bulunmaktadır.
GYP’nin merkez iş yeri Adıyaman İlinde olup Ankara’da şubesi bulunmaktadır. GYP’nin ayrıca Irak ofisi de bulunmaktadır. Türkiye’nin güneyindeki üretim sahaların işletilmesini sağlamak için şirketin aynı zamanda Adana, Adıyaman ve Diyarbakır’da lojistik üsleri vardır. Uluslararası sondaj projelerine Irak, Bulgaristan, Mısır ve Fas dahildir.
ECVET SAYER NERELİ KİM
Oyman Sayer nereli neci ve kim ne zaman öldü. Ecvet Sayer aslen nereli neci ve kim? Sayer holding patronu Ecvet Sayer kzimdir bilgileri. İleri görüşlü, çok-yönlü, deneyimli girişimci ve GYP’nin kurucusu olan Sayın Sayer başarıyla GYP’yi Türkiye’nin en büyük yerli özel gaz ve petrol şirketi yapmıştır. Ekonomi ve Endüstriyel İlişkilerde uzmanlaştığı Ankara’daki Gazi Üniversitesi öğrenciliği döneminde ilk girişimi ile iş alma ve geliştirme başarısı kanıtlanmıştır. İşletim verimliliğine erişmek ve yatırım getirisini artırmak için dikey tümleşimin güçlü taraftarıdır. Bu kavramlardan yararlanarak bir otomotiv firmasına kendi emeğini yatırmış ve 24 yaşında ilk milyonunu kazanmıştır.
Sayın Sayer petrol endüstrisi becerilerini aile şirketi Aladdin Middle East Ltd.’de geliştirmiştir. Orada iken teknik işlemleri ve idarî süreçleri uluslararası genişlemeye elverişli zemini hazırlamak için yeniden yapılandırmış ve bu GYP’nin oluşumuna yol açmıştır. Sayın Sayer aynı zamanda Ersan Petrol Sanayi A.Ş.’nin Başkanı, PETFORM (Petrol
Platformu Derneği) ve TABA (Türk Amerikan İşadamları Derneği) dahil bazı sivil toplum kuruluşlarının üyesidir.
Yönetim Felsefesi
İşyerinde başarı sadece berrak bir amaç ile doğru hareket birleştirildiğinde elde edilir. Askerî eğitimden kazanılan teşkilat esaslarının işyerindeki değeri ölçülemeyecek kadar kıymetlidir. Hız, verimlilik, sorunların çözümü ve takım çalışması girişimci bir kuruluşun oluşturulması için temel gereksinimdir. Daha da önemlisi, her takım üyesi hedefi anlamalı, yetkin ve iyi eğitilmiş, ortak vizyona erişmek için diğerleri ile birlikte çalışmaya istekli olmalıdır.
Verimlilik başarının diğer anahtarıdır. Büyük bir vizyona doğru yapılaşırken ölçek ekonomilerinden, özellikle tedarik ve dağıtım lojistik koordinasyonu ile, dikey tümleşimin verimliliğinden yararlanmak önemlidir. Aynı zamanda, hızla büyüyen şirketler gelişimin bir sonraki düzeyine erişim için gerekli olan becerilerin ve kaynakların süresini/maliyetini azaltmak için katma-değerli ortaklar arayışında olmalıdırlar. Büyümekte olan bir şirketin verimliliğini ve etkinliğini azami kılmanın kilidi dikey tümleşimin ve katma-değerli ortaklıklar bileşimi aracılığı ile gelişimi dengelemektir.
SAYERGROUP Yönetim Kurulu Başkanı Ecvet Sayer, “petrol var ama çıkarmıyorlar” şeklindeki cümlenin doğru olup olmadığına dair soruyu şöyle yanıtlıyor: “Türkiye genelinde petrol olma ihtimali yüksek yerlerin sadece yüzde 2’sinde arama yapılabilmiş durumda. En çok petrol olduğu tahmin edilen Güneydoğu’da da arama oranı yüzde 20’de kalıyor. Asıl sorun arama konusunda bir sektör oluşmaması. Hiçbir engel yok ama teşvik de yok. Bu yüzden arama ve üretimde çok az Türk şirketi var. Çünkü iş çok masraflı ve çok riskli. Petrolü bulamazsanız bütün harcama çöp oluyor. Büyük Türk şirketleri bu işe girmiyorlar. Onlar enerji denilince sadece rüzgar ve güneşe yatırım yapıyorlar. Çünkü hemen enerji üretip devlete satmak çok daha kolay geliyor onlara. Çok petrol bulmak için çok arama ve tabii olarakda çok büyük sermayeler gerekiyor. Ben son dönemde siyasetin gündemindeki Güneydoğu için ‘çözüm sürecinin’ başarılı olması halinde petrol aramalarının büyük ivme kazanacağını düşünüyorum. Kısa sürede Türkiye’deki petrol üretimi 5 kat artabilir. Bölge şu anda güvenlik riski taşıyor ve kimse bu kadar riskli bir yapıda yatırım yapmak istemiyor. Oysa Türkiye’de üretilen petrol ülke tüketiminin sadece yüzde 7’sini karşılıyor.”