Ana Sayfa / Genel / Ehliyet af var mı, kimlere yarayacak

Ehliyet af var mı, kimlere yarayacak

Ehliyetini kaptıranlar için ehliyet affı yılbaşı öncesi çıkar mı, 2023 seçimi öncesi ehliyet affı var mı, ehliyet affı kimleri kapsayacak. Ehliyet Affı 2022 ile ilgili detaylar binlerce kişi tarafından yakından takip ediliyor. Sıklıkla Twitter’da gündem olan Ehliyet Affı çıkacak mı sorusunun cevabı merak konusu oldu. Trafik kurallarına uymadıkları için ehliyetlerine el konulan kişilerin gözleri ehliyet affında. Peki, Ehliyet Affı var mı? Ehliyet Affı 2022 kimleri kapsayacak? İşte detaylar…

Ehliyet affı çıktı mı, çıkacak mı? Alkolden ehliyetini aldıranlar af bekliyor. 2023 seçimleri öncesi nelere af çıkacak ehliyet affı kapsamı nasıl olacak bilgisi. Tüm ülkenin gündeminde yer alan ehliyet affı için araştırmalar devam ederken ne zaman çıkacağı da merakla beklenmektedir. Torba yasasında yer alan ehliyet affından kimlerin yararlanacağı ise araştırma konusu oldu. Ehliyet affı var mı, kimleri kapsıyor? Alkolden kaptırılan ehliyetlere af geldi mi?

EHLİYET AFFI NE ZAMAN?
Trafik kurallarına uymayanlara ceza yaptırımları olurken aynı zamanda puanlama sistemi de mevcuttur. 100 ceza puanını 1 sene içerisinde dolduran sürücülerin ehliyetine el konulmaktadır. Bu durumda ise kişilerin trafiğe çıkması engelleniyor. Alkollü araç kullanan kişiler geriye dönük olarak 5 sene içerisinde bu suçu 1 kez işlemişlerse 6 ay, 2 defa işlemişlerse 2 yıl ve 3 ile 3’den fazla kez işlemişlerse de 5 yıl süreyle el konulmaktadır. Bunun üzerine ise sürücüler ehliyet affının çıkıp çıkmamasını merakla takip etmektedir.

EHLİYET AFFI GÜNDEMDE VAR MI?
Son 10 yıl içerisinde ceza puanını bitirenler için herhangi bir af uygulaması yapılmadı. Bu nedenle binlerce sürücü trafiğe çıkamazken ehliyet affı gelmesi için bekleyişler başladı. torba yasasında ehliyet affının yer alması son günlerde konuşulsa da henüz konu hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır.

EHLİYET SİCİLİ NE KADAR SÜREDE SİLİNİR?
Ehliyet ceza puana 1 yılın sonunda silindiği gibi aynı zamanda sicilinize etkisi de yıllık olmaktadır.

EHLİYET AFFI ÇIKACAK MI?

Ehliyet affı bekleyen pek çok kişi gözünü meclise çevirdi. Yeni yasama yılı ile birlikte torba yasası görüşmeleri yapılmaya devam ediyor. Yasa kapsamında ehliyet affı konusu da oldukça dikkat çekiyor. CHP milletvekilleri ehliyet affı konusu meclise taşırken MHP milletvekilleri de bu konu üzerinde hemfikir oldu. MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek yaptığı açıklamalarda ehliyet affının zorunlu olduğunu belirtti. Şimşek tarafından yapılan açıklama doğrultusunda bir milyona yakın kişinin ehliyet affı beklediği söylendi. Şimşek, ölümlü kazaya sebebiyet vermeyenlerin ehliyet affı kapsamında yer alması gerektiğini vurguladı. Ehliyet affı çıkarılması gerektiğini dile getiren Baki Şimşek, geçimlerini şoförlük yolu ile kazanan vatandaşların evlerine helal rızık götürebilmeleri gerektiğini vurguladı. Ehliyet affı hakkında henüz resmi bir açıklama yer almamaktadır.

EHLİYET AFFI 2022-2023 NE ZAMAN?

Sosyal medya üzerinden sesini duyurmaya çalışır binlerce vatandaş #EhliyetAffı etiketi ile sosyal medyada bir araya geldi. Ehliyetlerine kavuşmak isteyen veya normal yaşantılarına dönmek isteyen vatandaşlar ehliyet affı hakkındaki gelişmeleri de yakından takip ediyor. Ancak ehliyet affı hakkında henüz resmi bir açıklama yer almamaktadır.

Can kaybı bulunmayan kazalarda ehliyetine el konulmuş olan sürücülerin affedilmesi gerektiği söyleniyor. İlerleyen günlerde yapılan açıklamaları sizlerle paylaşacağız.

EHLİYET AFFI KONUSU YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR

Sosyal medya üzerinden binlerce kişi ehliyet affı konusunda bir araya toplandı. Sosyal medya platformları üzerinde etiket açılarak seslerini duyurmaya çalışan vatandaşlar şu ifadeleri kullandı:

“Şoför esnafı olarak Resmi Gazete’de #EhliyetAffı nı görmek istiyoruz artık! ŞoförYolda Olmakİstiyor”

“#EhliyetAffı verilmiş bütün aflardan daha masum bir af olur cana mala zarar vermemiş olanlara verilecek bir ehliyet.”

“Geçmişi affeden geleceği kazanır ,Affetmek büyüklüğün şanındandır devletimiz büyüktür canaVe mala kastetmemişleri affetsin #EhliyetAffi”

“#EhliyetAffı bekleyen yüzbinlerce vatandaşımız var. Çalışamıyor evlerine ekmek götüremiyorlar. Ekonomik sıkıntıların had safhada olduğu bu dönemde cana ve mala zarar vermemiş vatandaşlarımız için bir defaya mahsus ehliyet affı talep ediyoruz.”

“Ölümlü kazaya sebebiyet vermeyen ehliyet mağdurları için #EhliyetAffı istiyoruz.”

“Gayet makul bir talep. bu mağdur işinden olmuş vatandaşlarımızın sesine kulak verin. Ortada bı mahrumiyet olmasa bunca insan feryad etmez.”

“Beklemekten akıl sağlığımız bozuldu.ŞoförlerYolda Olmakİstiyor”

“ŞoförYolda Olmakİstiyor evimize ekmek götüremiyoruz işsiz güçsüz kaldık devletimiz bizi de affetsin her kesime af var bizim günahımız çok mu büyük #EhliyetAffı”

EHLİYETE HANGİ DURUMLAR EL KONUR?

Trafik kurallarına uymayan can ve mal kaybına neden olan sürücülerin ehliyetlerine el konulmaktadır. Trafik kuralları oldukça önemli bir yere sahipken hem kendi güvenliğiniz için hem de çevrenizdeki kişilerin güvenliği için alınan önlemlerden oluşmaktadır. Bu nedenle trafik kurallarına uymayan sürücülerin ehliyetlerine el konur. Hangi durumlarda ehliyete el konulduğu da en çok araştırılan konular arasında yer almaktadır. Ehliyete el konulan durumlar şekildedir:

1. 100 ceza puanına ulaşmak

2. Ölüme sebebiyet veren kazaya karışmış olmak

3. Uyuşturucu kullanmış olmak

4. Stajyer sürücü olarak kural ihlali yapmak

5. Ehliyetin geçerlilik süresinin dolması

6. Sağlık durumunun bozulması

7. Hız sınırının aşılması

8. Alkollü araç kullanmak

SÜRÜCÜ BELGESİ NEDİR?

Sürücü belgesi ehliyet belgesi olarak da bilinmektedir. Bu kapsamda karayollarında seyreden motorlu ve motorsuz araçların bireyler tarafından idare edilmesini sağlayan resmi belge olarak ifade edilir. 2016 yılından itibaren eski sürücü belgeleri kaldırılarak yeni tip sürücü belgelerine geçiş yapıldı. Eski tip sürücü belgeleri için ilk etapta değiştirmek için belirlenen süre 31 Aralık 2020 olarak açıklandı. Ancak sürücü belgesini değiştirmek isteyen vatandaşlar 31 Aralık 2022 tarihine kadar yeni tip sürücü belgesine geçiş yapmak zorundadır. Sürücü belgelerini değiştirme ya vatandaşlara cezai işlem uygulanacaktır. Yeni sürücü belgelerinde sınıflar ise M, A1, A2, A, B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, F olarak karşımıza çıkmaktadır. Sürücü belgeleri toplam 16 kategoride yer alır.

İlginizi Çekebilir

Fabrikada toplu ilişki

1 kadın 3 erkek toplu ilişki sırasında yakalandı fabrikada. Toplu ilişkinin yaşandığı Kocaeli’deki fabrika. Kocaeli’de …

Sınırsız Hosting