Ana Sayfa / Kime Ait / Ekonomi 2019’da 2,6 daraldı

Ekonomi 2019’da 2,6 daraldı

Türkiye artık büyüyemiyor ekonomik rakamlar günden güne kötüleşiyor. Son Türkiye 2019 büyüme rakamları da artık Türkiye’nin en derin krize girdiğini açıkça gösterdi.Türkiye ekonomisi 2019 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.6 daraldı. Türkiye bir önceki çeyrekte de yüzde 3 daralmıştı.

Türkiye ekonomisi ilk çeyrekte 2019 büyümede 2,6 daraldı. Ekonomik krizi artık dibine kadar yaşamaya başladık. İşadamları kısa süre içinde çok büyük firmalarında iflas bayrağını çekeceğini ve işsizliğin yeni bir rekor kıracağını öngörüyor. Hükümetin aldığı tedbirler ise çok da işe yaramıyor.Gayrisafi Yurt İçi Hasıla birinci çeyrek ilk tahmini; zincirlenmiş hacim endeksi olarak (2009=100), 2019 yılının birinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %2,6 azaldı.

Üretim yöntemiyle Gayrisafi Yurt İçi Hasıla tahmini, 2019 yılının birinci çeyreğinde cari fiyatlarla %16 artarak 914 milyar 699 milyon TL oldu.

Gayrisafi Yurt İçi Hasılayı oluşturan faaliyetler incelendiğinde; 2019 yılının birinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre zincirlenmiş hacim endeksi olarak; tarım sektörü toplam katma değeri %2,5 arttı, sanayi sektörü %4,3 ve inşaat sektörü %10,9 azaldı. Ticaret, ulaştırma, konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetlerinin toplamından oluşan hizmetler sektörünün katma değeri %4 azaldı.

Takvim etkisinden arındırılmış GSYH zincirlenmiş hacim endeksi, 2019 yılı birinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %2,3 azaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış GSYH zincirlenmiş hacim endeksi, bir önceki çeyreğe göre %1,3 arttı.

İlginizi Çekebilir

Evren Barış Yavuz tutuklandı

Evren Barış Yavuz isimli provokatör tutuklanarak cezaevine gönderildi. Alevilerin terör örgütü kurmasını isteyen hain hapiste …

Sınırsız Hosting