Ana Sayfa / Ekonomi / Eksun Gıda kime ait, sahibi?

Eksun Gıda kime ait, sahibi?

Eksun Gıda Kime ait, sahibi, Eksun Gıda ne zaman nerede kim tarafında kuruldu bilgisi. Eksun Gığda halka arzı ve Eksun Gıda sahipleri tüm bilgileri. Eksun Gıda, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan aldığı onay sonucu halka arz ediliyor. Borsaya girecek olan Eksun Gıda hakkında da çeşitli sorular araştırılıyor. Peki, Eksun Gıda kimin? Eksun Gıdanın sahibi kim?

Eksun Gıda sektörü, ürünleri, kaç fabrikası var nerede soruları. Eksun Gıda kime ait, kim tarafından nerede kuruldu bilgileri. Ülke gündemi içerisinde konuşulan konulardan biri de Eksun Gıda oldu. Eksun Gıda, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan onay alarak halka açık şirket haline geldi. Borsaya girecek olan şirket hakkında Eksun Gıda’nın sahibi kimHalka arz ne zaman olacakEksun Gıda hisse fiyatı ne kadar? Gibi sorular soruluyor. Peki, Eksun Gıda kiminEksun Gıdanın sahibi kim? Tüm detaylar haberimizde

EKSİM HOLDİNG KİME AİT SAHİBİ KİM?

EKSUN GIDANIN SAHİBİ KİM?

Tam adı ile Eksun Gıda Tarım, Sanayi ve Ticaret A.Ş. olan Eksun Gıda, Piyasa Kurulu’ndan aldığı onayla halka arz ediliyor. Bu haberin ardından insanlar sahibinin kim olduğunu merak etmeye başlarken, bu sorunun cevabı araştırılmaya başlandı. Eksun Gıda, ‘Eksim Holding’ çatısı altında piyasada adından söz ettiriyor. Peki, Eksim Holding kimdir?

EKSİM HOLDİNG KİMİNDİR?

Erzurumlu iki kardeş olan İsmail Fahrettin Tivnikli ve Abdullah Tivnikli, İstanbul’da Eksim Dış Ticaret A.Ş. ile 1986 yılında Eksim Holding’in temellerini attı. Eksim Holding’in gıda ve dış ticaret ile başlayan hikâyesi, ilerleyen yıllarda enerji üretimi, elektrik dağıtımı ve gayrimenkul alanlarındaki başarılarla devam etti. Holding, zaman içerisinde temiz ve yenilenebilir enerji alanında da kendinden sıkça söz ettirdi. Eksun Gıda’nın halka açılışındaki amaçlarının da yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapılacağını açıklayan şirketin, Silivri, Susurluk, Çeşme, Seferihisar, Tokat, Amasya, Osmaniye ve Geyve’de kurulu 464 MW’lik rüzgâr enerjisi üretimi ve yapımı devam eden 676 MW’lik ek kapasitesi bulunuyor. Hidroelektrik alanında da, Rize’deki 63 MW’lik santralin yanı sıra Batum’da bulunan toplam 99 MW’lik iki santralle üretimine devam eden Eksim’in, güneş enerjisi alanındaki proje aşamasında 293 MW’lik lisanslı yatırımı bulunuyor. Holding’in şu an ki yönetim kurulu başkanı ise Ebubekir Tivnikli’dir.

EKSUN GIDA NE ZAMAN KURULDU?

Eksun Gıda, 1996 senesinde temelleri atılarak üretime başladı. 1996 senesinden beri sektörde faaliyetlerini sürdüren Eksun Gıda, ikisi Tekirdağ’da biri Konya’da olmak üzere toplam üç fabrikada üretim yapıyor. Yaklaşık 96 bin metrekare açık ve kapalı alana sahip olan Eksun Gıda, yıllık 600 bin ton buğday kırma kapasitesi, organize dağıtım ağı ve yaklaşık 42 bin ton buğday depolama kapasitesiyle lider un üreticilerinden biri olma özelliği taşıyor. Yaptığı ikili ticaret anlaşmaları ile de önemli kazanım sağlayan Eksun Gıda, son olarak Sermaye Piyasası Kurulu’ndan aldığı onayla şirketi arza açtı. Buradan gelecek yatırımları ülkenin yenilenebilir enerji alanında kullanılmasını amaçlayan şirketin arzı ne zaman yapacağı merak konusu oldu. Halka arz tarihi ise 15-16-17 Mart 2023 tarihleri olarak belirlendi. Halka arz fiyatı ise 48,90 TL oldu.

EKSUN GIDA GELİRLERİ HALKA ARZ BİLGİLERİ

Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir “Halka arz gelirinin yüzde 30’unu yatırımlara ayıracağız. Gelirin yüzde 20’sinin yenilenebilir enerji yatırımlarında harcayacak olmamız önemli” dedi.
Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir “Eksun Gıda’nın 1996’dan bugüne kadar olgunlaşma dönemini yaşadık. 27 yıllık zaman içerisinde biz artık Eksun Gıda’nın halka arz olma vaktinin geldiğini düşünüyoruz. Geçmişten aldığımız güç ile, Sinangil markamız ile bu yıl 60. yılı kutladığımız gerçekten hane halkının teveccüh ettiği bir marka durumundadır” dedi.

Bloomberg HT yayınına katılan demir “Halka arzdan gelecek olan gelirlerin nerede kullanılacağı ve değerlendirilmesi noktası bizim için çok önemli. Bu noktada, gelirlerimizi rekabet, verimlilik ve üstünlük adına en iyi yerlerde değerlendirmek istiyoruz. Bu gelirin yüzde 30’u yatırımlara gidecek, yüzde 70’i de işletme sermayesi olacak. Ortaklara herhangi bir satış olmayacak” dedi.

Demir “Burada bizim çok önemsediğimiz bir konu da, halka arzdan gelirin yüzde 20’sini yenilenebilir enerji yatırımlarında harcayacak olmamız. Pandemi dönemi bize enerji ve gıdanın ne kadar önemli olduğunu hatırlattı. Bu noktada biz bu enerji krizinin bu netlikte devam edeceğini öngörerek yatırımlarımızı enerji üretme noktasında değerlendirmeyi planlıyoruz. Tabii burada fabrikalarımızın ve üretim tesislerimizin tüketmiş olduğu enerjiyi karşılayacak 128 MW’lık bir enerji tesisini de hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

 

İlginizi Çekebilir

Bereket Tarım Hayvancılık Şirketi iflas etti

Konya iflas eden tarım şirketi. Türkiye iflas eden tarım şirketleri ve Bereket Tarım Hayvancılık Şirketi …

Sınırsız Hosting