Ana Sayfa / Sağlık / Ekuban 1,5 ay sakat

Ekuban 1,5 ay sakat

Trabzonspor’da Ekuban’ın ne kadar sahalardan uzak kalacağı belli oldu. Ekuban’ın sakatlığı tam 1,5 ay sürecek bu da sezonun ilk yarısının yarısında olmayacağı anlamına geliyor. Abdülkadir Ömür’ün 5-6 ay, Yusuf Sarı’nın yaklaşık 6 hafta sahalardan uzak kalacak olmasıyla tadı kaçan Trabzonspor’a bir kötü haber daha geldi. Antrenman sırasında Ivanildo Fernandes ile girdiği ikili mücadele sonrası ayak tarak kemiğinde kırık oluşan Caleb Ekuban’ın yaklaşık 1.5 ay sahalardan uzak kalacağı öğrenildi. Ekuban’ın ameliyat edileceği açıklandı.

Ekuban’ın sakatlığı ciddi mi, ne kadar oynayamayacak diyen Trabzonsporlu taraftarları üzecek haber geldi. Trabzonspor, Süper Lig’in 4. haftasında 15 Eylül’de sahasında Gençlerbirliği ile oynayacağı maçın hazırlıklarına, bugün saat 17.00’de yaptığı antrenmanla devam etti. Antrenmanın son bölümünde Caleb Ekuban ile Ivanildo Fernandes’in yaşadığı sakatlık moralleri bozdu. Edinilen bilgiye göre Caleb Ekuban’ın ayak tarak kemiğinde kırık oluştu ve başarılı futbolcu yaklaşık 1.5 ay sahalardan uzak kalacak.

AMELİYAT AÇIKLAMASI

İlerleyen saatlerde Trabzonspor’un resmi internet sitesinden de bir açıklama yayınlandı ve Ekuban’ın ameliyat edileceği şöyle ifade edildi: “Yapılan tetkikler sonrası sol ayak beşinci tarak kemiği tabanında parçalı kırık tespit edilen oyuncumuz Caleb Ekuban’ın ameliyat edilmesi gerekli görülmüştür.”

Teknik direktör Ünal Karaman yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapılan antrenmanda  pas çalışmalarının ardından çift kale maç oynandı. Antrenmanda ülkelerinin milli takım kamplarında yer alan Novak, Sörloth, Hosseini, Uğurcan, Abdulkadir Parmak’ın yanı sıra sakatlığı bulunan ve tedavisi devam eden Abdülkadir Ömür ile Yusuf Sarı yer almadı.

STURRIDGE, KAMİL AHMET VE ONAZI TAKIMDAN AYRI ÇALIŞTI

Bu arada Gençlerbirliği maçıyla bordo-mavili forma ile ilk maçına çıkması beklenen ancak hafif sakatlığı bulunan Daniel Sturridge’nin yanı sıra sakatlıktan yeni çıkan Kamil Ahmet ve Onazi, antrenmanın ilk bölümünün ardından takımdan ayrı olarak çalıştı.

EKUBAN VE IVANILDO DEVAM EDEMEDİ

Antrenmanın son bölümünde yapılan çift kale maç sırasında ise yaşanan sakatlık keyifleri kaçırdı. Bir pozisyonda Ivanildo Fernandes ile Caleb Ekuban birbirlerine sert girince iki futbolcu da yerde kaldı. Uzun süre tedavileri yapılan oyunculardan Ivanildo Fernandes sekerek sahadan ayrılırken, Ekuban ise sol ayak bileği sarılı şekilde sahayı terk etti. Ekuban’ın ayak tarak kemiğinde kırık oluştuğu ve yaklaşık 1.5 ay sahalardan uzak kalacağı öğrenildi.

İlginizi Çekebilir

Kelebek hastalığı belirtileri neler

Lupus hastalığı, kelebek hastalığı nasıl belirti verir kelebek hastalığı için hangi branşa gitmeli, hastanelerin hangi …

Sınırsız Hosting