Ana Sayfa / Genel / El Bab’da şehit askerlerin isimleri 21 Aralık

El Bab’da şehit askerlerin isimleri 21 Aralık

El bab’da şehit olan 14 askerin isimleri ve memleketleri ile yaralı 33 askerin isimleri. TSK, Suriye El Bab’da bugün yani 21 Aralık Çarşamba günü 14 Mehmetçiğin şehit olduğunu 33 askerin de yaralandığını açıkladı. El bab’da sabah saatlerinde 4 asker şehit olmuştu, akşam saatlerinde de 10 askerin daha IŞİD militanlarının intihar saldırılarında şehit olduklarını duyurdu. 

Suriye’deki Fırat Kalkanı Harekatı devam ederken bugün yani 21 Aralık günü 14 askerimiz IŞİD terör saldırılarında şehit olurken 33 askerimiz de yaralandı. Türk Silahlı Kuvvetleri henüz El Bab’da şehit olan 14 askerin kimliğini açıklamadı ancak bazı kaynaklar isimleri geçmeye başladı.

FIRAT KALKANI EL BAB’DA 14 ŞEHİT ASKER

El Bab’dan acı haberler üst üste geldi. Genelkurmay da son durumu açıkladı Türk milleti bir kez daha kahroldu. El bab’da Türk askeri ağır kayıp verdi. İlk saldırıda 4 asker şehit olmuştu. Akşam saatlerinde ise 3 ayrı intihar IŞİD saldırısında 10 asker daha şehadet şerbetini içti, Türkiye’nin dört bir yanına yine ateş düştü. Suriye’de yürütülen ’Fırat Kalkanı Harekatı’nda 10 askerin daha şehit olduğunu, 18 askerin de yaralandığını açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı’ndan harekata ilişkin gece saatlerinde yapılan bilgilendirmede bugün El Bab bölgesinde sabah saatlerindeki çatışmalar ile öğleden sonra bombalı araçla düzenlenen 3 ayrı intihar saldırısında toplam 14 askerin şehit olduğu, 33 askerin de yaralandığı belirtildi. Açıklamada 138 DEAŞ’lı teröristin de öldürüldüğü ifade edildi.
TSK’dan son dakika açıklamasına göre, Fırat Kalkanı operasyonunda 14 asker şehit oldu, 6’sı ağır 33 asker yaralandı. Açıklamada 138 DEAŞ’lı teröristin öldürüldüğü duyruldu. DEAŞ’lı teröristler tarafından 3 farklı intihar saldırısının düzenlendiği açıklandı.

EL BAB’DA 138 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Açıklamada çatışmalar ile karadan ve havadan yapılan harekatlarda 138 DEAŞ’lı etkisiz hale getirildi.

“Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından, havadan ve karadan sağlanan yoğun ateş desteği ile El Bab’ın ele geçirilmesine yönelik ileri harekata devamla, Bab-Halep yolunda tam kontrol sağlanmıştır. Hava Harekatları, bölgedeki topçu birliklerimiz ve diğer ateş destek vasıtalarımız ile El Bab bölgesinde tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait hedefler yoğun olarak ateş altına alınmaya devam etmektedir. Şu ana kadar topçu birliklerimiz ve diğer ateş destek vasıtalarımız ile; 3 ZSU-23 silah monteli pikap aracı, 2 adet doçka monteli pikap aracı, 3 ağır makinalı tüfek monteli pikap aracı ateş altına alınarak imha edilmiştir. Hava Kuvvetlerimize ait savaş uçaklarınca yapılan hava taarruzları sonucunda 67 hedef vurularak imha edilmiş; ayrıca ateş destek vasıtalarımızla açılan ateşlerle çok sayıda DEAŞ hedefi etkisiz hale getirilmiştir.

Açılan ateşler ve meydana gelen çatışmalar sonucunda 138 DEAŞ teröristi etkisiz hale getirilmiştir. Çok sayıda teröristin yaralı olduğu ve bulundukları alanlardan tahliyelerinin, yoğun ateş altında olmaları nedeniyle gerçekleştirilemediği de telsiz konuşmalarından öğrenilmiştir. Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında kuşatılmış olan El Bab meskun mahallinin kontrol edilmesine yönelik harekat devam etmektedir. Öğleden sonra 3 ayrı bölgede bombalı araçlarla yapılan intihar saldırıları sonucunda TSK unsurlarımızdan toplam 10 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, ilk tespitlere göre 6’sı ağır olmak üzere 18 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılara bölgedeki hastanelerde müdahale edilmektedir. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, TSK personeline ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır; yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”

ASTSUBAY ÖNDER PINAR ŞEHİT OLDU

Elazığı bir şehit daha verdi Suriye’de El Bab’Da. Şehit Topçu Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar’ın Elazığ’daki baba evine acı haber ulaştı.
Suriye’de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) ele geçirmeye çalıştığı El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ militanları ile Türk askerleri arasında çıkan çatışmada 4 asker şehit olmuş, 15 asker de yaralanmıştı. Şehit olan Elazığlı Topçu Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar’ın merkez Kültür Mahallesi Kayısılı Sokak 11 numaradaki baba evine acı haber, sağlık ekipleri ve askeri yetkililer tarafından ulaştırıldı. Elazığ Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez de şehidin baba evine giderek yakınlarına başsağlığı diledi.

Şehit ailesinin evine, itfaiye ekipleri Türk bayrağı astı. Haberi duyan şehit yakınları ve komşuları da eve gelerek şehidin annesi Songül ve babası Muzaffer Pınar’ı teselli etmeye çalıştı. Muzaffer ve Songül Pınar çiftinin 2 çocuğundan biri olan şehit Topçu Astsubay Kıdemli Çavuş Önder Pınar’ın bekar olduğu ve 5 yıldır görev yaptığı öğrenildi.

Gün içerisinde çatışma ve intihar saldırıları sonucu şehit olan asker sayısı 14’e yaralanan asker sayısı ise 33’e yükseldi.

El Bab’a hakim Akil Tepesi’nde bulunan eski büyükşehir hastanesinin uzun süredir hastane özelliğini yitirdiği, DEAŞ’lı teröristlerce silah ve cephane deposu haline getirildiği bildiriliyor. Çatışmalar bu bölgede yoğunlaştı.
ÇATIŞMALAR DEAŞ’IN HAKİM TEPESİNDE YOĞUNLAŞMIŞTI

2 yıldır terör örgütü DEAŞ mensupları tarafından barınma ve mühimmat deposu olarak kullanılan ve teröristlerin kale gibi gördüğü El Bab’a hakim Akil Tepesi’ndeki şehir hastanesi öğle saatlerinde çatışmalar yoğunlaşmıştı.

Öğle saatlerinde yapılan açıklamada 4 askerimizin şehit olduğu, çok sayıda teröristin de öldürüldüğü bilgisi verilmişti. Akşam saatlerinde yapılan yeni açıklama ile şehit sayısının 14’e yükseldiği duyruldu. Buna karşılık, öldürülen DEAŞ’lı terörist sayısı da 138 olarak açıklandı. Çatışmalarda 33 askerimizinde yaralandığı öğrenildi. DEAŞ’lı teröristler, 3 farklı intihar saldırısının düzenlendiği açıklandı.

Savaş uçakları, obüs ve topçu birlikleri teröristleri ağır şekilde vurmuştu.

İlginizi Çekebilir

Kepez Belediye Başkanı tutuklandı

Teleferik kazası sonrası Antalya Kepez belediye başkanı ve 4 kişi tutuklandı. CHP’li belediye başkanı ttuklandı. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting