Ana Sayfa / Gündem / Elon Musk, Twitter’ı değiştirecek

Elon Musk, Twitter’ı değiştirecek

Twitter’ın en büyük hissedarı olan Elon Musk, sosyal medyanın sinir uçlarıyla oynayacak. Elon Musk, sosyal medyayı baştan sona değiştiriyor hatta bazı iddialara göre Elon Musk, Twitter’ı batırıp yerine kendi sosyal medyasını aktif edecek.

Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk, Twitter’dan hisse almasının ardından getireceği ilk yeniliği açıkladı. Musk, Twitter kullanıcılarına “Bir düzenleme düğmesi ister misiniz?” şeklinde soru sorarak bir anket başlattı.

Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk, popüler sosyal medya platformu Twitter’dan hisse almıştı. Musk, kişisel hesabından Twitter kullanıcılarına “Bir düzenleme düğmesi ister misiniz?” şeklinde soru sorarak bir anket başlattı. Ankette kullanıcıların çoğunun evet butonuna bastığı görülüyor.

ShiftDelete’den aktarılan bilgilere göre; Elon Musk, kendi sosyal medya oluşumunu kuracağı iddialarından günler sonra Twitter’ın yaklaşık yüzde 10’luk hisselerini satın almıştı. Musk, Twitter düzenleme butonu fikrini ortaya atarak gündeme oturdu.

ELON MUSK SOSYAL MEDYA İMPARATORU OLUYOR

Twitter’dan yaklaşık 3 milyar dolar değerinde hisse satın aldığı öğrenilen Elon Musk’ın, Twitter özelliklerine el atabileceği düşünülüyor. Tesla ve SpaceX CEOsu, paylaştığı son ankette 80,3 milyon takipçisine “Bir düzenleme butonu ister misiniz?” diye sordu.

KENDİ HESABINDAN ANKET BAŞLATTI

Twitter hisselerinin yüzde 9,2’lik bölümünü satın alarak şirketin en büyük hissedarı haline gelen Musk, bir anket başlattı. Kullanıcılara bir düzenleme butonu isteyip istemediklerini soran Musk’ın, ankete ufak bir hile karıştırması da gözlerden kaçmadı.

357793-563x359.png

1,5 milyondan fazla kullanıcı tarafından oylanan anketin yüzde 74’lük kısmı evet cevabını verdi. Ancak Musk’ın evet ve hayır diye koyduğu şıkların aslında doğru yazılmadığını belirtmek gerekiyor. Musk, amacını belirtmek için anket şıklarını kasten yanlış yazmış gibi görünüyor. (yes yerine yse, no yerine on).

Platformun en büyük hissedarı olmasına rağmen Musk’ın, Twitter’a yeni özellikler ekleme yetkisine sahip olmadığı biliniyor. Ancak Twitter kullanıcılarının yıllardır bir düzenleme butonu istediği görülüyor.

Twitter’da tweet düzenleme desteğinin olmamasının ise eski CEO’su ve kurucusu Jack Dorsey’e göre haklı bir nedeni var. Dorsey açıklamasında, “Bir tweet paylaştıktan sonra başka biri bunu retweetleyebilir. Eğer bir saat sonra o tweet’in içeriğini tamamen değiştirirseniz, orijinal tweet’i retweetleyen kişiye haksızlık etmiş olursunuz” dedi.

İlginizi Çekebilir

Temmuz’da emekliye yüzde 13 zam

Emekliler temmuz 2024 enflasyon farkı olarak yüzde 13.6 zam alacak. emekli temmuz zammı belli oldu. …

Sınırsız Hosting