Ana Sayfa / Kime Ait / Emekli 2020 zam oranı ne kadar?

Emekli 2020 zam oranı ne kadar?

2020 emekli aylıklarına gelecek zam oranı ve emeklilerin maaşlarına yansıyacak tutar araştırılıyor. emekliler yeni yılda 2020’de yani en az yüzde 15-20 zam bekliyor. Yıl içinde altı ayda bir zam alan emekli olan vatandaşlara 2019 yılı için, en son Temmuz ayında zam yapıldı. Yapılan toplu sözleşmeler ile belirlenen bu zam oranları en son Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Temmuz ayı için açıklandı. İşte emekli maaş zammına dair merek edilenler…

Emekli 2020 zammı ve aylıklara yansıyacak tutar ne kadar olacak belli oluyor. para ve emekli haberleri her zaman gündemde önemli yer tutuyor. Emekliliğe hak kazanan tüm vatandaşların aldıkları aylık emekli maaşlarına yıl içinde biri Ocak diğeri de Temmuz olmak üzere iki farklı dönemde zam alıyor. Emeklilerin toplu sözleşmeyle belirlenen 6 aylık zam oranı ve geçmiş 6 aylık enflasyonun farkı maaş zammı olarak ödeniyor.

OCAK ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Emeklilere ve memurlara yapılacak ocak zamları tam olarak TÜİK’in aralık ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından belirlenecek.

EMEKLİ MAAŞ HESAPLAMA

Emekli vatandaşlar için yapılan zamların milyonlarca kişi tarafından “Emekli maaşı zam hesaplama nasıl yapılır?” şeklindeki sorular ile birçok arama yapılmaktadır. Bu sorunun cevabı ise Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yayınlanan sorgulama sayfası ile açıklığa kavuşmuştur. İşte emeklilerin zam sonrasındaki maaşlarının ne kadar olduğunu hesaplamaları için oluşturulmuş sorgulama sayfası. Aşağıdaki linke tıklayıp gerekli bilgileri girerek sorgulamayı yapabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Antalya Limak Lara Hotel faturası

Antalya’daki Limak Lara Hotel Türk vatandaşına milliyet farkı kesti 120 Euro. Türk vatandaşları Türkiye’de aşağılanmaya …

Sınırsız Hosting