Ana Sayfa / Ekonomi / Emekliye maaş zammı yasalaştı

Emekliye maaş zammı yasalaştı

Meclis’te en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya çıkarılması yasalaştı. Emekliler Nisan’da zamlı aylık alabilecek. diğer emekliler ise aynı maaşı alacak isyan büyük adaletsizlik giderek artıyor halk mutsuz ve umutsuz seçimler öncesi. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyesinin 2 bin liraya çıkarılması ile geçici işçilere kadro düzenlemesini içeren teklif, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

En düşük emeli maaşını arttıran yasa Meclisten geçti. Türkiye’de en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya çıkarken normal emekli maaşı alanın aylığı ise eridi toplumsal adaletsizlik hat safhaya çıktı. Hükümetin seçim öncesi para dağıtması yeni adaletsizliklerin ve huzursuzlukların önünü açtı toplumda büyük bir kırılma var. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyesinin 2 bin liraya çıkarılması ile geçici işçilere kadro düzenlemesini içeren teklif, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Tüm emekli maaşlarına zam yapılacak mı? Bakan Bilgin'den 7 bin 500 TL dışındaki emekli maaşlarıyla ilgili açıklama - 3

En düşük emekli maaşına gelen zam sonrasında, maaşı 7 bin 500 TL’den yüksek olan emeklilere zam yapılıp yapılmayacağıyla ilgili açıklama Bakan Bilgin tarafından yapıldı.

AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Bilgin, “Diğer emeklilere zam yapılacak mı?” sorusuna “Gündemde kademeli artış yok” dedi.

Buna göre; En düşük emekli maaşı dışındaki emekli maaşlarına zam yapılmayacak.

Tüm emekli maaşlarına zam yapılacak mı? Bakan Bilgin'den 7 bin 500 TL dışındaki emekli maaşlarıyla ilgili açıklama - 4

Elitaş’ın açıklamaları şöyle:

“Bugün sunacağımız yasa teklifimiz 16 madde. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olacak. Bu düzenlemeden SGK, Bağ-Kur ve EYT’den 7 bin 500 TL’nin altında emekli aylığı olanlar da yararlanacak.

11 milyona yakın vatandaşımız faydalanacak. 6 milyonluk kısım 2 bin liraya yakın bir artıştan faydalanacak. 7 bin 500 altında kim varsa 7 bin 500 liraya çıkmış olacak.

Kanun çervesindeki hesaplama yöntemlerine göre, 7 bin 500 üzerinde maaş alanların maaşı aynı düzeyde kalacak.”

İlginizi Çekebilir

Yeni öğretmen ataması tarihi

Öğretmen ataması, kaç öğretmen atanacak hangi branşlarda öğretmen alınacak MEB açıklıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf …

Sınırsız Hosting