Ana Sayfa / Ekonomi / Emekliye seyyanen zam tarihi

Emekliye seyyanen zam tarihi

Emekli seyyanen ne zaman zam alacak ne kadar alacak. Erdoğan emekliler için seyyanen zam için ilk kez tarih verdi ancak emekliler o döneme kadar hayatta kalabilirse yılbaşı sonrası yerel seçimler öncesi belki seyyanen zam alabilecek. Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. 3 saat 20 dakika süren toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Erdoğan, ekonomiden dış politikaya kadar birçok konu başlığına değindi. Erdoğan’ın gündeminde emekli maaşlarına yapılması planlanan ek zam da vardı. Peki Emekliye ek zam var mı? Emekliye seyyanen zam gelecek mi, ne zaman?

Emekli için ek zam yerel seçimler öncesi. Erdoğan, yerel seçimlerde yüksek oy olabilmek için emekliye ek zammı 2024  ocak ayını işaret eti, Mart 2024 yerel seçimleri öncesi emekli oyları için küçük bir seyyanen zam gelme ihtimali belirdi. Emekli yine umudunu yeni yıla bıraktı, seçimlerde oy deposu olarak görülen emeklilerden o tarihe kadar yaşama tutunabilenler ek zam alabilir. Emekliye ek zam var mı? Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. 3 saat 20 dakika süren toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Erdoğan, ekonomiden dış politikaya kadar birçok konu başlığına değindi. Erdoğan’ın gündeminde emekli maaşlarına yapılması planlanan ek zam da vardı. Peki Emekliye ek zam var mı? Emekliye seyyanen zam gelecek mi, ne zaman? Detaylar.
EMEKLİYE EK ZAM VAR MI?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada “Kamu işçisi, memuru nasıl ortada bırakmadıysak çalışanından emeklisine hiç kimsenin mağduriyetinin kalıcı olmasına rıza göstermeyiz. Kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü alacağız, bunu yılbaşı civarı neticelendirmeyi planlıyoruz” dedi.

ERDOĞAN OCAK AYINI İŞARET ETTİ
Bunun için ocak ayını işaret eden Erdoğan, “Kamu işçisini ve memuru nasıl ortada bırakmadıysak, çalışanından emeklisine hiç kimsenin mağduriyetinin kalıcı olmasına rıza göstermeyiz. Bütçeyle ilgili çalışmaların semeresini gördükçe, kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü alacağız, bunu yılbaşı civarı neticelendirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ, SEYYANEN ZAM TALEP ETMİŞTİ
Emekliye gelen yüzde 25 zammı yetersiz bulan MHP lideri Devlet Bahçeli, seyyanen zam talebinde bulunmuştu. Bahçeli, “Sayıları 15,9 milyona ulaşmış emeklilerimizi yapılan yüzde 25’lik maaş artışı gördüğümüz kadarıyla makul ve yeterli bulunmamıştır. Açık ve samimi teklifimiz şudur; 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimiz ve talebimizdir” ifadelerini kullanmıştı.

İlginizi Çekebilir

Ergin Ataman’a Siyonist tehdidi

Siyonist İsrailliler Ergin Ataman’ı tehdit etti. ergin Ataman. siyonistlerin hedefinde. THY Euroleague’de Yunanistan ekibi Panathinaikos …

Sınırsız Hosting