Ana Sayfa / Genel / Emre Dorman neci, nereli ve kim?

Emre Dorman neci, nereli ve kim?

Emre Dorman aslen nereli, kaç yaşında, eğitimi ve kimdir bilgileri. TV 8 Ramazan programı yapan Emre Dorman dini inancı ne, hakkında neler biliniyor sorusu. TV8’ de Ramazan ayı boyunca program yapan Emre Dorman aynı zamanda Bahçeşehir Üniversitesi’nde öğretmen olarak görev yapıyor. Peki, Emre Dorman kimdir kaç yaşında ve nerelidir? TV8’de program yapan sunucunun hayatına dair tüm bilgiler.

Emre Dorman neci, yaşı, eğitimi ve kimdir bilgileri. Cübbeli Ahmet’in dini inkar ettiğini ileri sürdüğü Emre Dorman mesleği ne, kimdiri. TV8 ekranlarında yaptığı program ile dikkatleri üzerine çeken Emre Dorman, seyirciler tarafından en çok merak edilen isimler arasında yerini alıyor. 2017’den bu yana TV8 kanalında “Emre Dorman İle Aklımdaki Sorular” programını sunan ünlü isim hakkında merak edilenler haberimizde…

EMRE DORMAN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİDİR?

23 Mart 1979 tarihinde İstanbul’da dünya ya geldi. Yrd. Doç. Dr. Emre Dorman, Fatih Üniversitesi Ekonomi Bölümünden mezun oldu.2002 yılında Marmara Üniversitesi’nde Temel İslâm Bilimleri Kelâm bilim dalında “ Tanrı’nın Varlığının Kanıtlanmasında Kullanılan Modern Deliller: İnsancı İlke Örneği” başlıklı tezi ile yüksek lisans eğitimini bitirdikten sonra 2004 yılında Yüksek Lisansını “Deizm ve Eleştirisi: Tarihsel ve Teolojik Bir Yaklaşım” başlıklı tezi ile de doktora eğitimini Yüksek Lisansını, 2009 yılında tamamladı.Emre Dorman, Felsefeye Giriş, Felsefe Tarihi ve Bilim Felsefesi dersleri vermekte, teoloji, felsefe ve din-bilim konulu alanlarında çalışmalarını devam etmektedir. Yüksek lisansını, “Tanrı’nın Varlığının Kanıtlanmasında Kullanılan Modern Deliller: İnsancı İlke Örneği” tezi ile Marmara Üniversitesinde tamamlamıştır. Ardından sunmuş olduğu “Deizm ve Eleştirisi: Tarihsel ve Teolojik Bir Yaklaşım” doktorasını yapan Emre Dorman şuan da Acı Badem Üniversitesi’nde Felsefeye Giriş, Bahçeşehir Üniversitesi’nde, İslâm Felsefesi ve Din Felsefesi ilişkin alanlarda öğretim görevlisi olarak ders vermektedir.

Yrd. Doç. Dr. Emre Dorman, Akademik hayatını tamamlarken aynı zamanda araştırdığı konular hakkında da kitap yazmaya başlamış ve 2011’de ilk kitabı, “Modern Bilim: Tanrı Var” isimli kitabını yayımlamıştır. Yine 2011’de yayımlamış olduğu “İnsanlar Uyurlar Ölünce Uyanırlar” kitabı 2012’de “People Are Asleep The Wake Up When They Die” olarak İngilizce’ye çevrilerek yurt dışına sunulmuştur. 2017’den bu yana TV8 kanalında “Emre Dorman İle Aklımdaki Sorular” programını sunmaya başlamış olan Yrd. Doç. Dr. Emre Dorman, 3 yıldır Ramazan ayında TV8 ekranlarında izleyicisiyle buluşmaktadır.

DOÇ. DR. EMRE DORMAN AKADEMİK ALANLARI

Din Felsefesi,

İslâm Felsefesi,

Teoloji, Felsefe,

Din-Bilim İlişkisi.

EMRE DOMAN YAYIMLANAN KİTAPLARI

2018 yılında İslam Ne Değildir,

2017 yılında Kendini Kınayan Nefestir,

2017 yılında Dini Konularda Kendini Kandırmanın 40 Yolu,

2016 yılında Allah’ın Parmak İzi,

2016 yılında Allah’a Öğretilen Din,

2015 yılında Din Neden Gereklidir,

2013 yılında Kuran-i Kermdeki Temel Emirler ve Yasaklar,

2013 yılında Duanız Olmasa Ne Öneminiz Var?

2012 yılında People Are Asleep The Wake Up When They Die,

2011 yılında İnsanlar Uyurlar Ölünce Uyanırlar,

2011 yılında Kur’an-ı Kerim’deki Temel Emirler ve Yasaklar,

2011 yılında Modern Bilim: Tanrı Var,

İlginizi Çekebilir

Musavvat Dervişoğlu İYİ Parti lideri oldu

İYİ Parti lideri Musavvat Dervişoğlu oldu. Yİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı sona erdi. Kongrenin ilk …

Sınırsız Hosting