Ana Sayfa / Sağlık / En çok kanser yapan yiyecekler

En çok kanser yapan yiyecekler

Kansere yol açan 6 yiyecek. En fazla kanser yapan yiyecekler sıralaması.

En çok kansere yol açan yiyecekler. Kansere yakalanma oranları her geçen yıl artıyor. Her gün kanser tedavisi ve kansere iyi gelen yiyecekler gibi başlıklarla okuduğumuz haberlere ek olarak, kansere sebebiyet veren yiyecekler de mevcut. Peki bu yiyecekler hangileridir?

Yeterli ve dengeli beslenme, kanser dahil pek çok hastalıktan korumaktadır. Aynı şekilde kanserden korunma adına da atılabilecek ilk adım yeterli ve dengeli beslenmedir. Fakat hemen hemen herkesin zararlı olduğu bilindiği halde sık sık tükettiği bazı yiyecekler var. Haberimizde bu yiyeceklere yer verdik. İşte kansere sebep olan o yiyecekler;

acc998cc6c43201254c0622d4330ca8c-1.jpg

1. HİDROJENE YAĞLAR

Bu bitkisel yağlar kaynaklarından kimyasal olarak elde edilir. Ayrıca hücre zarının yapısını değiştiren ve neticesinde kansere neden olabilecek tehlikeli miktarda Omega-6 yağ seviyesine sahiptirler.

Alternatifler – Kanola, ayçiçek yağı veya zeytinyağı gibi doğal olarak elde edilmiş bir yağ seçin.

basliksiz-9.jpg

2. YAPAY TATLANDIRICILAR

Yapay tatlandırıcıların çoğu kimyasal işlemlerden geçerek üretilir. Bazı çalışmalar yapay tatlandırıcıların toksin bir madde olan DKP’nin (Diketopiperazin) vücutta birikmesine ve beyin tümörlerine neden olabilecek potansiyele sahip olduğunu söylüyor.

Alternatifler – Tatlandırıcı kullanmayı bırakmalısınız. Ayrıca bazı yemek tariflerinde onun yerine elma püresi de kullanılabilir.

basliksiz-10.jpg

3. RAFİNE BEYAZ UN

Rafine beyaz un, geçmesi gereken kimyasal işlemlerden dolayı herhangi bir besin değerine sahip değildir. Ve daha da kötüsü, bu beyaz rengi elde etmek için klor gazı ile ağartılmıştır. Aynı zamanda vücudunuzda çok kolay bir şekilde şekere kanserin gözde yemeği dönüştürülen karbonhidratlarla doludur.

Alternatifler – Yemek pişirirken, ağartılmamış, tam buğday unu seçin ve ambalajlı ürünlerde, ne kadar ağartıldıklarını öğrenmek için üzerlerindeki etiketleri dikkatlice okuyun.

islenmis-et-urunleri-kanser-riskini-artiriyor.jpg

4. İŞLENMİŞ ET

Gıdaları işleme esnasında tehlikeli miktarlarda kimyasalların yanı sıra gıdayı tuzla birlikte korumak için kullanılan nitrat ve nitrit gibi tuzlar da ayrıca büyük miktarlarda eklenir. Katkı maddeleriyle gıdaların lezzet olarak daha çekici hale getirilmesi amaçlanır ama bu sağlığınız için ciddi bir risk taşımaktadır.

Alternatifler – Organik et yiyin ve az işlem görmüş, koruyucu madde içermeyen diğer ürünleri tercih edin. Ve asla özenle yıkamayı ve pişirmeyi unutmayın.

firinlanmis-patates-cips-d9f9d356-e261-4d30-986d-ce1dfdd9dc73.webp

5. PATATES CİPSİ

Patates cipsi birkaç nedenden dolayı zararlıdır. Birincisi, trans yağla kızartılır. İkincisi, patates sadece kanser riskini değil aynı zamanda kalp hastalıkları riskini de artıran tuzları ihtiva eder. Birçok çeşitinde ayrıca koruyucu maddeler ve yapay renklendiriciler de bulunur.

Alternatifler – İyi bir atıştırmalık için çubuk kraker, doğal patlamış mısır veya muz cipsi gibi şeyleri de deneyebilirsiniz.

seker-min.jpg

6. RAFİNE ŞEKERLER

Bu kategorideki en büyük sorun yüksek miktarda meyve şekeri içeren mısır şurubu (HFCS) ve diğer rafine şekerler, hatta kahverengi şeker bile sorun teşkil ediyor çünkü büyük gıda şirketleri aslında daha doğal olanlarının yerine tekrar şeker şerbeti eklemekten başka bir şey yapmaz. Rafine şekerler insülin değerlerinin yükselmesinin en büyük sebeplerinden bir tanesidir ve şeker, kanser hücrelerinin oluşumunu destekler.

Alternatifler – Paketli gıda alırken daima içerdiği maddelere baştan aşağı bir göz atın; Bazı sağlıklı dediğimiz gıdalarda bile bulunan şeker miktarının sizi şaşırtacağından emin olabilirsiniz. Tatlı şeylere olan ihtiyacınızı şeker yerine doğal meyvelerle giderin ve artık dilediğinizce yiyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Ömür boyu sigara satışı yasaklanan ülke

Sigarasız tolum için ilk adımı atımı atan ülke. Hayat boyu sigara satışının yasaklanacağı ülke İngiltere …

Sınırsız Hosting