Ana Sayfa / Genel / En kolay Minecraft oynama taktikleri

En kolay Minecraft oynama taktikleri

Dünyanın en fazla oynanan ve en sevilen oyunu olan Minecraft tavsiyeleri. Eğer bir kere başlarsanız bırakamazsınız. İşte oyunun en kolay oynanış yöntemi.

Oyuna ilk başladığınız gün yapmanız gereken tek şey odunları toplayıp “crafting table” dediğimiz alanı oluşturmanız. Bunun için de gerekli şey bir balta, bu araç size daha hızlı odun toplamanız konusunda yardımcı olur. Daha sonra ikinci araç bir kazma; yere uygun delikler açıp ilk etapta 29 tane parke taşı toparlamanız gerekiyor. Daha sonra da 8 tane parke taşı daha, bu da ocak yapmak için. Daha sonra bir sığınak yani kalacak yer inşa etmeniz gerekecek. Daha sonra odun ve kömür kullanarak meşale yapmalısınız. Evet, yavaş yavaş ısınıyoruz. Eğer daha fazla odun bulabilirseniz tekrardan “crafting table” oluşturarak kazmalar yapabilirsiniz. Ardından maden için taş bulun, ayrıca bir kaç tane de parke taşı bulmaya çalışın, bu şekilde başka taş araçlar ve kılıç yapabilirsiniz. Daha sonra kömür kullanarak meşale yapın ve şimdi kazmaya hazırsınız…

EN ZOR BÖLÜM OLAN GECE TAKTİKLERİ

Üç tane yün ve plaka kullanarak yatak yapabilirsiniz. Bunun için 3 tane koyun öldürerek onları kırpmanız gerekiyor. Böylece ev yapmadan direkt gün ışığına uyanabilirsiniz .Minecraft nasıl oynanır konusunun önemli unsurlarından birine geldi sıra: Geçireceğiniz ilk gece için barınak önemli, emin olun ilk geceden öldürülmek istemezsiniz. Bunun için saklanabileceğiniz küçük bir delik yapabilirsiniz. En önemli konu gün batana kadar uyumamanız gerektiği.

Canavarlar gecelerin korkulu rüyası, bundan dolayı bir yapının içinde uyumak da çok iyi bir fikir. Ayrıca demir zırh ve kılıç olmadan hiç bir canavarla temasta bulunmayın. İlk başlarda yapılan en büyük hata ilk geceden canavar avlamaya çalışmak olur. Bunun için geceleri içerde vakit geçirin.

ÖLDÜRÜLSENİZ HAYATINIZI KURTARACAK TAKTİKLER

 

Eğer sürekli öldürülüyorsanız da bunun ilk geceniz olduğunu unutmayın çok bir şey kaybetmiyorsunuz. Boşverin ama yazıyı okumaya da devam edin, sizi ölmekten kurtaracağız. Yaşamsal durum en önemli konu ve eğer Minecraft’ta ölürseniz taşıdığınız tüm gereçler o noktada kalır, tabi siz başka bir yerde tekrardan doğarsınız. Bundan dolayı ilk barınağınızı doğdunuz alana kurmaya çalışın, bu şekilde öldüğünüz noktayı daha kolay bulabilirsiniz.

Minecraft araçları siz öldükten 5 dakika sonrasına kadar kalabilir, ardından kaybolur. Ancak bazı canavarlar sizin araçlarınızı alarak size karşı kullanabilir. Yukarıda bahsettiğimiz gibi eğer ilk geceden ölürseniz tekrardan o ilk kurduğunuz yatakta uyuyabilirsiniz.

AÇLIK İÇİN TAKTİKLER
Eğer barınak ve araçları hallettiyseniz ikinci konu yemek. Yemek bir süre sonra size vurmaya başlayacak, ilk gün için problem değil. Ancak yine de biraz yemek bulmak mantıklı. Etrafta dolaşıp gezindikten sonra “açlık” kısmının azalmaya başladığını görebilirsiniz. Bu derece %90’ın altına düşerse gücünüz azalmaya başlar, %30’un altına düşerse koşamazsınız ve eğer “hard” modda değilseniz ve bu bar tamamen boşalırsa aç kalır ve ölürsünüz. Oyunda yaptığınız tüm hareketler enerji kaybetmenize neden olur.

İşte size Minecraft oynamanız için temel taktikler.

İlginizi Çekebilir

Musavvat Dervişoğlu İYİ Parti lideri oldu

İYİ Parti lideri Musavvat Dervişoğlu oldu. Yİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı sona erdi. Kongrenin ilk …

Sınırsız Hosting