Ana Sayfa / Kadınca / En uzun tahtta kalma rekoru Kraliçe Elizabeth’in

En uzun tahtta kalma rekoru Kraliçe Elizabeth’in

Kraliçe Elizabeth, dünyada en uzun tahtta kalma rekoru kıran kraliçe oldu. Dünyayı yönetenler ve Kraliçe’nin adamları.

70 yıldır tahtta oturan Kraliçe Elizabeth, dünyanın en uzun tahtta kalma rekorunu kırdı. Kraliçe Elizabeth, tahttaki 70’inci yıldönümü için düzenlenen Platin Jubile kutlamalarına Buckingham Sarayı’ndaki balkondan eşlik ederek, Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin uçuşunu izledi. İngiltere’nin “en uzun süre tahtta kalan hükümdarı” unvanına sahip olan Kraliçe, şimdiye kadar tahtta 70’inci yılına ulaşan ve Platin Jubile’yi kutlayan ilk İngiltere hükümdarı oldu.

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in tahttaki 70’inci yılı için düzenlenen 4 günlük Platin Jübile kutlamalarının ilki Buckingham Sarayı’nda askeri geçit töreni ile gerçekleşti. Askeri geçit töreninden dönen askerleri seyretmek üzere balkonda görülen 96 yaşındaki kraliçenin yanında kuzeni Kent Dükü Prens Edward yer aldı.

BALKONDA UÇUŞ GÖSTERİSİNİ İZLEDİ

Yerel saatle 10.00’da başlayan askeri geçit töreninin ardından saat 13.00 civarında Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin (RAF) uçuşu gerçekleştirildi. Kraliçe II. Elizabeth uçuşu izlemek üzere diğer kraliyet ailesi mensuplarıyla tekrar balkona çıktı. Kraliyet ailesi üyeleri arasında Galler Prensi Charles ile Cornwall Düşesi Camilla, Cambridge Dükü Prens William ile Cambridge Düşesi Kate Middleton ve çocukları Prens George, Prenses Charlotte ve Prens Louis de yer aldı.

kt.jpgCornwall Düşesi Camilla, Cambridge Düşesi Kate Middleton

Kraliyet Hava Donanması 70 adet helikopterle uçuş yaparak uçuş sırasında gökyüzünde 70 rakamını oluşturacak şekilde yer aldı. Helikopterlerden ayrıca Birleşik Krallık Bayrağının renkleri olan kırmızı, mavi ve beyaz renkleri gökyüzünü renklendirdi.

TARİHTE İLK

İngiltere’nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı unvanına sahip olan Kraliçe II. Elizabeth, şimdiye kadar tahtta 70’inci yılına ulaşan ve Platin Jübile’yi kutlayan ilk İngiltere hükümdarı oldu.

İlginizi Çekebilir

Cübbeli Ahmet yoğun bakımda mı?

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi yoğun bakımda. korona aşısı övücüsü Cübbeli Ahmet’in aşı kaynaklı kalp …

Sınırsız Hosting