Ana Sayfa / Ekonomi / ENAG açılımı, ne demek?

ENAG açılımı, ne demek?

ENAG ne demek, açılımı, hande Fırat ne dedi neden tepki çekti haberi.CNN Türk ekranlarında Hande Fırat’tan, Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu’na (ENAG) ilişkin tepki çeken sözler geldi.

ENAG anlamı, manası açılımı. Hande Fırat ENAG çıkışıyla tepki çekti.

TÜİK, tüketici enflasyonunu mart ayında yüzde 61,14 ile Mart 2002’den bu yana en yüksek seviyede açıklamıştı. Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise bu oranı yüzde 142,63 olarak duyurmuştu. TÜİK söz konusu grup hakkında daha önce kendisinin güvenini zedelediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

AKP tarafından hazırlanan yasa taslağına göre, TÜİK’ten izinsiz istatistik açıklayanlara 3 yıla kadar hapis cezası geleceği iddia edildi. Konuya ilişkin ENAG’tan yapılan açıklamada ise, ”Enflasyon oranını halkımız ile paylaşacağız” denildi.

TEPKİ ÇEKEN SÖZLER

ENAG’ın açıkladığı enflasyon verileri gündemdeki yerini korurken ENAG’ı bu kez CNN Türk’te Gece Görüşü programının moderatörü Hande Fırat hedef aldı. “ENAG’da kimler var, neler amaçlıyorlar?” konusunun tartışıldığı programda Fırat, “Bunun gibi 3 5 yapı daha oluşursa ne olacak. ENAG menag böyle giderse ne olacak?” dedi.

İlginizi Çekebilir

Yaş Çay 2024 alım fiyatı

2024 yaş çay alım fiyatı belli oldu. yaş çay kilogram fiyatı 2024 açıklandı. Tarım ve …

Sınırsız Hosting