Ana Sayfa / Gündem / Erdoğan, seçim kabinesi kuruyor

Erdoğan, seçim kabinesi kuruyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tüm bakanları görevlerinden affedip seçim kabinesi kurması bekleniyor. Erdoğan’ın sadece MHP’nin ısrarı nedeniyle Süleyman Soylu ve yakın arkadaşı Bekir Bozdağ dışındaki tüm bakanları affedeceği öne sürüldü.

Erdoğan, bakanlarını değiştiriyor iki isim hariç. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tüm bakanlardan istifaları isteyip eski bakanlık yapmış özellikle Kürk seçmene şirin gözüken isimleri yeniden bakan olarak atayacağı iddia edildi. MHP ile AKP arasında yeni kabine tartışmasının çıkması da bekleniyor. Ankara kulislerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bakanlar Soylu ve Bozdağ hariç tüm bakanları göndererek seçim kabinesini kuracağı iddia ediliyor.
Kısadalga’dan Mahmut Aydın’ın haberine göre Ankara kulislerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabineye yeniden el atacağı konuşuluyor.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ GELİYOR

İddialara göre AK Partili milletvekilleri, 3600 ek gösterge, asgari ücret zammı, emekli maaşlarında artış ve öğrenci affı düzenlemeleri yapacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temmuz ayında büyük bir kabine değişikliği yapacağını söylüyor.

SEÇİM KABİNESİ OLACAK

AK Parti milletvekilleri tarafından kasım ayında baskın seçim yapması beklenen Erdoğan’ın bu kabine değişikliğinin “seçim kabinesi olacağı” belirtiliyor.

SOYLU İLE BOZDAĞ KALACAK

AKP’li bir milletvekili ”İçişleri ve Adalet Bakanı hariç kabinenin tamamı değişecek” yorumunda bulunuyor.

FAHRETTİN KOCA’NIN DA AFFI İSTENİYOR

İktidar kulislerine göre, başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmak üzere çok sayıda bakan ”affını” istiyor. Atanacak yeni kabinenin AKP’nin kıdemli, daha önce bakanlık yapmış üyeleri arasından seçilmesi bekleniyor. Eski bakanların yeniden atanmasıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde seçmenlerin yeniden AKP’ye yönelmesi amaçlanıyor.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesiyle açıklanan kabinede, şu ana kadar toplam 9 bakan değişti. Son olarak Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yerine Bekir Bozdağ, Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yerine Vahit Kirişci getirildi

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası son faiz kararı 25 Nisan

MB 25 Nisan faiz kararı açıklandı. Borsada merkez gazı. Piyasaların kilitlendiği faiz kararı açıklandı. Merkez …

Sınırsız Hosting