Ana Sayfa / Manşet / Erdoğan’dan yeni kısıtlamalar

Erdoğan’dan yeni kısıtlamalar

Korona için Türkiye’de yeni kısıtlamalar. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kısıtlamaları açıkladı. Erdoğan, Salgın tehdidi, fiziki güvenlik tehditleri kadar önem kazandı” dedi.

Türkiye için yeni ilave tedbirler korona için. Erdoğan: Salgının olumsuz etkisini azaltmak için insan hareketliliğini en aza indirmekten başka çare yok” dedi. Türkiye’de her gün saat 21 ile sabah 5 arası sokağa çıkma yasağı var. Hafta sonları 21’den sabah 5’e kadar. cuma günü başlayacak Pazartesi sabaha kadar.Hafta içi her gün 21:00, sabah 05:00 arası sokağa çıkma yasağı geldi. Hafta sonu boyunca da tüm gün sokağa çıkmak yasak. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vatandaşlarımız aşıya herhangi bir ücret ödemeden ulaşabilecek.

ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI

Kabine toplantımızın ilk ve en önemli konusu koronadaki gelişmelerdi. Dünyanın her yerinde hiç görülmedik bir tırmanışa geçen salgın maalesef ülkemizde de etkili oluyor. Yeni bir takım tedbirleri hayata geçireceğimizi paylaşmıştık. Vaka sayılarının 30 bine dayanmış olması hepimizin daha dikkatli davranmasını gerektirmektedir. Salgının olumsuz etkisini azaltmak için insan hareketliliğini en aza indirmeyi amaçlayan bu tür çarelerden başka bir şey bulunmuyor. Belirlediğimiz salgın tedbirlerine harfiyen uyulmasını bekliyoruz. Tüm vatandaşlarımızın salgın tehdit olmaktan çıkana kadar mecbur kalmadıkça kalabalığa karışmamalarını istiyoruz. Üzerimize düşen fedakarlıkları yapmak zorundayız. Sağlık çalışanlarımızın canla başla ortaya koydukları gayrete en büyük teşekkürümüz, onlara ilave bir yük getirmemek olacaktır. 83 milyon hep birlikte seferberlik ruhuyla hareket etmemiz gerekiyor. Salgınla mücadele çalışmalarının değersizleştirmek için yapılan spekülasyon çalışmalarına karşı da dikkatli olmalıyız. Nice mücadelelerden alnının akıyla çıkan Türkiye salgın karşısında verdiği mücadeleden de çıkacaktır. İnşallah aşı sürecinin de başlamasıyla kontrol edilebilir bir mücadelenin içine gireceğiz.

KORONAVİRÜS AŞISI ÜCRETSİZ OLACAK

Aşı konusunda dünyadaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İlk etapta 50 milyon dozluk bir anlaşma yapmış bulunuyoruz. Vatandaşlarımız herhangi bir ücret ödemeden aşıya ulaşabileceklerdir. AVM’lere HES kodu ile girilecek.

İlginizi Çekebilir

Fatih Terim Panathinaikos’tan gönderildi

Yunanistan macerası kötü biten Fatih terim, büyük öfke içinde. Türkiye’de kendisine İmparatoır denilen futbol adamı …

Sınırsız Hosting