Ana Sayfa / Gündem / Ergun Mengi nereli, neci ve yaşı

Ergun Mengi nereli, neci ve yaşı

Ergun Mengi aslen nereli, kaç yaşında, neci ve kimdiri soruluyor. Emekli Amirallerin imza attığı bildiriyi yazdığı öne sürülen Ergun Mengi İYİ Parti ilişkisi ve bağlantıları neler soruluyor. Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ni konu edinerek, milli iradeyi tehdit eden ve darbe imaları barındıran skandal bir bildiri yayınlandı. Bu bildiride imzası olan Ergun Mengi kimdir? Nerelidir? Kaç yaşında? Ergun Mengi hangi partili? Ergun Mengi İYİ partili midir? Emekli Amiral Ergun Mengi kısa biyografisi…

Ergun Mengi kim, neci, nereli ve yaşı bilgileri. İYİ Parti Kurucusu Ergun Mengi, emekli 104 amiralin imzaladığı bildiriyi kaleme alan isim olarak öne sürüldü. Son zamanlarda gündemde olan Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nden Türkiye’nin çıkabileceği yönündeki tartışmaların ardından dün gece yarısı Deniz Kuvvetleri’nden emekli 104 eski amiral gündemde olan İstanbul Sözleşmesi ve Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ni konu edinerek, milli iradeyi tehdit eden ve darbe imaları barındıran skandal bir bildiri yayınladı.

BİLDİRİDE İMZASI VAR! Tepkiler devam ederken 103 emekli amiral hakkında “kim bunlar” sorusu gündeme geldi. Bu bildiride imzası olan Ergun Mengi kimdir? Nerelidir? Kaç yaşında? Emekli Amiral Ergun Mengi’nin kısa biyografisi…

ERGUN MENGİ KİMDİR? NERELİDİR? EMEKLİ AMİRAL ERGUN MENGİ KAÇ YAŞINDA?
Asker, Emekli Tuğamiral, Araştırmacı Yazar. Nereli olduğuna ve kaç yaşında olduğuna dair net bir bilgi bulunmamaktadır.

1978 yılında bitirdiği Deniz Harp Okulu’nu müteakip, Deniz Harp Akademisi, Silahlı Kuvvetler Akademisi’ni tamamlamış ve Kocaeli Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler yüksek lisans programından mezun olmuştur. Doktorasını Ankara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde yapmıştır.

Ergun Mengi, Türk Deniz Kuvvetleri ile 29 yıl hizmet verdikten sonra 2007 yılında Amiral olarak emekli olmuştur.

Deniz Kuvvetleri’nin çeşitli savaş gemilerinde Harekat Subayı, II. Komutan ve dört yıl boyunca Gemi Komutanlığı görevi yapmıştır. Karargah Görevleri olarak; Deniz Kuvvetleri ve Genelkurmay Başkanlığında Proje subaylığı ve Şube Müdürlüğü Görevlerinde bulunmuş, Dz. K.K.lığı Strateji Daire Başkanlığı görevindeyken 2003 yılında Tuğamiralliğe terfi etmiştir.

Amiral Mengi, ayrıca 1995-1998 yılları arasında, Batı Avrupa Birliği’nin (WEU) Brüksel’deki Askeri Karargahında Proje Subayı olarak görev yapmıştır.

Amiral olarak 2003-2005 yılları arasında Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Dairesi Başkanlığı, 2005-2007 yılları arasında ise Hücumbot Filosu Komutanlığı görevini deruhte etmiştir.

1978 yılında Deniz Harp Okulundan mezun olan Mengi, Deniz Harp Akademisi ve Silahlı Kuvvetler Akademisi eğitimlerini müteakip; Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde Yüksek Lisans ve Ankara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde Doktora eğitimini tamamlamıştır.

Emekliliğinin ardından Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM), Global İlişkiler Forumunda (GIF) çalışmış ve 2015-16 Eğitim Döneminde bir dönem Atılım Üniversitesinde Uluslararası Hukuk ve Hukuka Giriş dersleri vermiştir.

Halen, Ege, Kıbrıs, Türk Yunan Sorunları, Karadeniz Jeopolitiği, Türkçe’miz ve bazı felsefi konularda yazıları ve Trafikte Yaşam isimli yayınlanmamış bir kitabı bulunmakta olup araştırmacı yazar olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

ERGUN MENGİ’NİN İYİ PARTİ’DEKİ GÖREVİ
Emekli Tuğamiral Ergun Mengi, İYİ Parti Uluslararası Siyasi Kuruluşlar ve Jeo Stratejik Analizlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı görevinde bulunuyor.

İlginizi Çekebilir

Özgür Özel’den çiftçiye azar

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, çiftçiyi azarladı. bir zamanlar Erdoğan’ın çiftçiye ananı da al git …

Sınırsız Hosting