Ana Sayfa / Ekonomi / Erken tatil rezervasyonu 2023

Erken tatil rezervasyonu 2023

2023 erken tatil rezervasyonları başlıyor. Önümüzdeki yıl turizmin patlama yapması bekleniyor. Tatilsepeti’nin açıkladığı misafir memnuniyeti anket sonuçlarına göre, 3219 katılımcının katıldığı ankette yüzde 81’lik kesim 2022’de tatile çıktığını, yüzde 98’i de önümüzdeki yıl için tatil planladığını bildirdi. Yüzde 71’lik kesim de 2023’te erken rezervasyon fırsatlarından yararlanacağını belirtti. Tatilsepeti Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz da erken rezervasyonun bilhassa maddi anlamda çok daha dezavantajlı olduğunu vurguladı.

Erken Tatil Rezervasyonu 2023 başlıyor. Tatilsepeti, her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlediği misafir memnuniyeti anketinin sonuçlarını açıkladı. Ankete katılanların yüzde 81’i 2022’de tatile çıktığını, yüzde 98’i ise 2023 için de tatil planladığını belirtirken yüzde 71’i ise 2023 için erken rezervasyon fırsatlarından yararlanacağını ifade etti.

Tatil Sepeti Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz, 2022 yılında erken rezervasyon yapanların, son dakika yapanlara oranla çok büyük avantajlar sağladığını söyledi.

3219 kişinin katıldığı anketin sonuçlarının ortaya koyduğu verilere göre; yüzde 81’i 2022 yılı içerisinde tatile çıktığını belirten katılımcıların, yüzde 51’i resort hotel ve tatil köylerini tercih ederken, yüzde 18’i butik otelleri seçti. Katılımcıların yüzde 10’u kendine veya yakınına ait yazlık evleri, yüzde 7’si villa veya ev kiralamayı, yüzde 5’i pansiyonda konaklamayı, yüzde 4’ü karavan, kamping, glamping ve tekne gibi alternatifleri tercih etti.

UYGUN FİYATLAR VE ÖDEME KOLAYLIĞI TERCİH KRİTERLERİNİN BAŞINDA

Katılımcılara, tatil tercihlerini belirlemelerindeki üç kıstas sorulduğunda ise rezervasyon yaptıran misafirlerin yüzde 26’sı fiyat uygunluğunu, yüzde 16’sı ödeme kolaylığını ve taksit sayısını, yüzde 13’ü ise iptal ve iade kolaylığını ön planda tuttuğunu belirtti. 2023 yılı için tatil planladığını belirten katılımcıların, gelecek yılki tatil planlarında da 3 farklı kriter mevcut; ancak oranlar geçen seneye göre artmış durumda. Katılımcıların yüzde 32’si uygun fiyatı, yüzde 21’i ödeme kolaylığı ve taksit sayısını, yüzde 19’u ise iptal ve iade kolaylığı imkanlarını ön planda tutuyor.

Tatile gitmeyi planlayanların yüzde 74’ü, bu yılki tatil bütçesine geçtiğimiz yıla oranla daha büyük bir pay ayırmak zorunda kalacağını düşünüyor. 2023’te tatil planlayanların yüzde 71’i, bu sene erken rezervasyon döneminde tatil almayı planladığını söylüyor. Bütçedeki payı arttırmamak için ise, katılımcıların yüzde 28’si konakladığı gün sayısını azaltmayı, yüzde 26’sı daha uygun fiyatlı bölgeleri, yüzde 15’i yaptığı tatil sayısını azaltmayı, yine yüzde 15’lik bir kısım da her şey dahil oteller yerine, oda kahvaltı veya yarım pansiyon otellerde konaklamayı tercih ediyor.

ERKEN REZERVASYONDA AVANTAJ BÜYÜK

Erken rezervasyon dönemi yapılan alışverişlerin kârlılığını vurgulayan Tatil Sepeti Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz şöyle konuştu:

“Önümüzdeki yıl için planlanacak erken rezervasyon döneminin, öncekilerden çok daha farklı ve önemli olacağını öngörüyoruz. Yurt dışından gelen turist sayısının artması nedeniyle olası müsaitlik problemleri ve ani değişim gösteren fiyatlardan nedeniyle, tüketicilerin erken rezervasyon dönemini özellikle tercih etmesini öneriyoruz. 2022 yılı için yaptığımız analizler, geçen sene erken rezervasyon döneminde yaz tatili satın alan misafirlerimizin, son dakika tatil alanlara oranla yüzde 110’a kadar daha avantajlı olduğunu gösteriyor. yüzde 25 ön ödeme imkanı, 72 saat kalana kadar iptal hakkı, 18 taksite varan ödeme seçenekleri ve dahası için misafirlerimizin erken rezervasyon dönemini kaçırmamasını öneriyoruz.”

İlginizi Çekebilir

Tavuk eti ihracatı yıl sonuna kadar yasak

Kanatlı hayvan ihracatı yasaklandı yıl sonuna kadar. Türkiye, tavuk eti ihracatını sınırlandırdı. Ticaret Bakanlığı, tavuk …

Sınırsız Hosting