Ana Sayfa / Gündem / Ethem Sancak AKP’den atılıyor

Ethem Sancak AKP’den atılıyor

AKP, Ethem Sancak’ı ihraç ediyor. Ethem Sancak, “AKP’yi iktidara ABD getirdi” demişti bu sözü pahalıya mal olacak gibi. Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal harekatı sonrası yaptığı açıklamalarla dikkat çeken AK Parti üyesi iş adamı Ethem Sancak, bir konferansta “Amerika’nın desteğiyle iktidara geldik” sözlerinin ardından tartışma yarattı. Sancak, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu’nca tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

Ethem Sancak, AKP’den ihraç ediliyor. Önce Rusya’ya gidip ileri geri konuşan ardından da AKP’yi Amerika’nın iktidara getirdiğini öne süren Ethem sancak partiden atılıyor. Ethem Sancak, AKP İl Disiplin Kurulu’na sevk edildi

Ethem Sancak, AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu’nca tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

ETHEM SANCAK NE DEMİŞTİ?

AK Parti’de Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliği de yapan, iş adamı Ethem Sancak, partisinin İstanbul İl Yönetim Kurulu’nca tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

TARTIŞMA KONUSU OLAN İKİ AÇIKLAMA
Ethem Sancak, son dönemde yaptığı açıklamalarla tartışma yaratmıştı. Rusya’nın Ukrayna’daki işgal harekatının başladığı ilk günlerde bir Rus kanalına röportaj veren Sancak, Ukrayna’nın kullandığı SİHA’lara ilişkin “Bayraktar’ları satarken böyle kullanılacağını bilmiyorduk. Rusya ile müttefikiz. S-500 yapacağız, uzaya çıkacağız. 2 gündür Moskova’dayım, 10-20 yıllık stratejik ilişkiler geliştiriyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Dün de Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen “Türkiye’nin güvenliği ve NATO” başlıklı konferansta konuşan Sancak, “Biz Amerikan’ın desteğiyle iktidara geldik. Taç giyen baş akıllanır. Van minute olayında rest çektik. Batının pranga sistemine kafa tutmaya başladık. Bunu devirebilmek için en son içimize sızdırdıkları FETÖ, 15 Temmuz darbesini yaptı. Biz milletimizin desteğiyle bunları yendik” demişti. Sancak’ın “Amerika’nın desteğiyle iktidara geldik” cümlesi, sosyal medyanın da gündemindeydi.

ETHEM SANCAK NERELİ, YAŞI, NECİ VE KİM

Ehem Sancak 1958 yılında Siirt’te doğdu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. 1976-1978 yılları arasında gazeteci olarak çalışmaya başladı. Daha sonraki dönemde ticaret hayatına atılarak Es Ecza, Esko Itriyat ile Hedef Ecza’yı kurdu. Ayrıca ES Mali Yatırım Danışmanlık adında bir şirket kurarak araç üreticisi BMC’yi satın aldı. Bunun yanında Sancaklar Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile her yıl binlerce öğrenciye burs imkanı sağladı. 2001 senesinde ‘Yılın İşletmecisi’, 2005 yılında da ‘Yılın Girişimcisi’ seçildi. 2007’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Milli Egemenlik Üstün Hizmet Onur Ödülü’ne layık görüldü.

Öte yandan İstanbul Modern Sanat Müzesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı , İstanbul Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, TEGV Yönetim Kurulu Üyesi, ERG Yürütme Kurulu Üyesi, Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Kurucu Üyesi, TESEV Mütevelliler Kurulu Üyesi, Darüşşafaka Cemiyeti Yüksek Danışma Kurulu Üyesi, AK Parti Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır. 

Üretilmesi planlanan yerli otomobilimiz için gönüllü olan ‘babayiğit’lerden birisi de Ethem Sancak oldu. Konu hakkında görüşlerini dile getiren BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, firma olarak otomotiv sektöründe 53 yıllık tecrübeye sahip olduklarının altını çizdi. Bu yıllar içerisinde ticari araç ailesini sürekli olarak geliştirdiklerini anlatan Sancak, “Savunma sanayii araçlarını; dünyanın her köşesinden 75 ülkeye gerçekleştirdiği ihracatı, bu güne kadar üretmiş olduğu ticari ve askeri kullanımlı motorları, tekerlekli ve paletli zırhlı araçları, tank ve raylı sistemler alanında devam eden çalışmaları ve 500 mühendis, toplam 1800 çalışanı ile firmamız bu milli projede görev üstlenmeye hazır” dedi.

İlginizi Çekebilir

Fatih Terim Panathinaikos’tan gönderildi

Yunanistan macerası kötü biten Fatih terim, büyük öfke içinde. Türkiye’de kendisine İmparatoır denilen futbol adamı …

Sınırsız Hosting