Ana Sayfa / Genel / EURO 2024 nerede 27 Eylül açıklanıyor

EURO 2024 nerede 27 Eylül açıklanıyor

Türkiye EURO 2924 Avrupa şampiyonasının ev sahipliğini alabilir mi yoksa EURO 2924 ev sahibi Almanya mı olacak 27 Eylül perşembe günü belli olacak. EURO 2024’ün sahibi yarın belli oluyor. UEFA’nın İsviçre’nin Nyon kentindeki bulunan merkezinde düzenlenecek organizasyonda TSİ 15.45’te Türkiye ve Almanya’nın sunumları gerçekleşecek. Peki Türkiye’nin ev sahipliği şansı ne?

Avrupa Futbol Şampiyonası Euro 2024 nerede hangi ülkede yapılacak belli oluyor. Almanya ve Türkiye Euro 2024 şampiyonası için karşı karşıya. 27 Eylül Euro 2024 Avrupa Şampiyonası kura çekim saati ve tüm ayrıntıları. Türkiye’nin EURO 2024’e ev sahipliği yapma şansını değerlendiren eski Türk milli futbolcu Erdal Keser ve gazeteci Barış Erten, altyapı hazırlığı açısından sorun görmüyor. UEFA’nın insan haklarına saygı kriteri ise Türkiye’nin aşil tendonu.

EURO 2024 turnuvasını Almanya’nın mı yoksa Türkiye’nin mi düzenleyeceği, yarın UEFA’nın Nyon’daki merkezinde yapılacak oylama sonucunda belli olacak. UEFA geçen hafta her iki ülkenin adaylık dosyalarına yayımladığı değerlendirme raporunda, Almanya için daha olumlu ifadelere yer verdi. Ancak oylamaya katılacak UEFA Yönetim Kurulu üyelerine fikir vermesi açısından önem taşıyan bu raporun herhangi bir bağlayıcılığı bulunmuyor.
DW Türkçe’den Cengiz Özbek’e konuşan Almanya altyapısında yetiştikten sonra uzun yıllar Borussia Dortmund ve Galatasaray formaları giyen eski Türk milli futbolcu Erdal Keser, “Tabii bu raporların geçmişteki oylamaların sonuçlarını nasıl etkilediğine bakmak lazım. Ancak bu rapor her ne kadar bağlayıcı olmasa da maalesef bizim Türkiye olarak bu organizasyonu almamızı zorlaştırdı” dedi.

UEFA’nın EURO 2016 adayları hakkındaki değerlendirme raporunda; Fransa, Türkiye ve İtalya’ya göre daha avantajlı görülüyordu. UEFA Yönetim Kurulu’nda büyük bir çekişmeye sahne olan oylamayı ise ikinci turda 6’ya karşı 7 oyla Türkiye’yi geride bırakan Fransa kazanmıştı.
TÜRKİYE’NİN ZAMANLAMA AVANTAJI

Futbolu bıraktıktan sonra bir dönem Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bünyesinde de çalışan Keser, raporun getirdiği dezavantaja karşın Türk tarafının halen daha şansının yüksek olduğunu ve Türkiye’nin altyapı açısından EURO 2024’ü düzenlemeye hazır olduğunu belirtti.
Keser, Almanya’da Mesut Özil kriziyle alevlenen ırkçılık tartışmaları ve Alman yetkililerin 2006 Dünya Kupası’nın ev sahipliğini alabilmek için rüşvet verdiklerine dair iddianın soruşturuluyor olmasının Türkiye’nin elini güçlendirdiğini söyledi.

Özellikle rüşvet soruşturmasının Alman kamuoyunu rahatsız ettiğini söyleyen Keser, “Burada (Almanya’da) insanlar, böyle şeylerden nefret ediyor. Yani parayla herhangi bir turnuvayı alabilmenin aslında utancını yaşıyor Almanya. Bunun da aslında en büyük şansımız olduğunu düşünüyorum. Çok büyük bir şans. Buna rağmen kazanamazsak çok yazık olur” dedi.

ERTEN: ŞU AN TÜRKİYE’DE FUTBOL SEVGİSİNİN EN YÜKSEK OLDUĞU DÖNEM ASLA DEĞİL

Gazeteci Bağış Erten’e göre ise Türkiye’de her ne kadar EURO 2024’e yönelik böyle olumsuz tepkiler olmasa da, kamuoyunda dışarıya (dünyaya) yansıtıldığı düzeyde bir heyecan da yok. Erten, bu durumun nedenlerini ise şöyle sıralıyor:

“Heyecansızlığın en önemli sebebi şu an Türkiye’de futbola dair toplu bir gönülsüzlük olması. Milli takımın çok kötü sonuçlar aldığı bir dönem. Financial Fair Play (FFP) kuralları yüzünden tüm kulüplerin zor zamanlar yaşadığı bir dönem. Passolig nedeniyle seyirci ortalamasının düştüğü bir dönem. Yani şu an Türkiye’deki futbol sevgisinin en yüksek olduğu dönem asla değil.” Erten, Özil ve rüşvet tartışmalarının da UEFA Yönetim Kurulu üyelerinin oylarını çok da etkilemeyeceği görüşünde: “Açıkçası UEFA ve FIFA gibi yapıların icra kurullarının herhangi bir şekilde insan haklarını, insani yaşam endeksi kriterlerini gözetecek son yerler olduğunu düşünüyorum. Olimpiyatlar ve Dünya Kupalarının düzenlendiği son yerlere baktığınızda, herhalde bunlar toplumsal gelişim endeksinde ön sırada olmadıklarını kabul edeceğimiz ülkeler: Rusya, Brezilya, Çin, Katar. UEFA, FIFA ve Olimpiyat Komitesi’ne göre görece daha temiz. Ama bunun çok da yeterli bir temizlik olduğunu düşünmüyorum.”

İlginizi Çekebilir

Yanmış tencere tava temizliği

Mutfakta yanan tencere ve tavalar nasıl temizlenmeli, yanmış tava ve tencere temizliği için gerekli malzemeler. …

Sınırsız Hosting