Ana Sayfa / Ekonomi / Ev kadınına emeklilik hakkı

Ev kadınına emeklilik hakkı

Emeklilik hakkı ev hanımlarına nasıl uygulanacak, çalışmayan ev hanımları nasıl emekli olabilir neler yapmaları gerekiyor sorusu. Ev hanımlarına emeklilik şartları ve başvuru detayları gündemdeki yerini koruyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’nda Aile Koruma Kalkanı Programını duyurdu. Program kapsamında ev hanımlarına emeklilik güvencesi sağlanacağı açıklandı. İşte 2023 ev hanımlarına emeklilik şartı ve başvurularına ilişkin detaylar…

Ev hanımı emeklilik hakkı nasıl uygulanacak, ev kadınları emekli olmak için ne yapmalı bilgisi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 11 Nisan 2023 günü gerçekleştirilen AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Aile Koruma Kalkanı Programı’yla ev hanımlarının emekliliğine destek vermekten, her ailede en az bir çalışan olmasını sağlamaya kadar pek çok uygulamayı başlatacağız.” ifadelerini kullandı. Açıklamaların ardından gözler ev hanımlarına emeklilik şartlarına çevrildi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Ev hanımlarına emeklilik şartları açıklandı mı? 2023 Ev hanımlarına emeklilik başvurusu nereye yapılır ve kimleri kapsıyor?

AİLE KORUMA KALKANI PROGRAMI NEDİR?

Yeni dönemde, aileyi güçlendirmeye dönük yenilikçi mekanizmalar geliştirmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda, önümüzdeki dönemde uygulamaya koyacağımız Aile Koruma Kalkanı Programıyla ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacak, yeni ailelerin kurulmasını teşvik edecek, gençler öncelikli olmak üzere her ailede en az bir kişiye iş imkanı sağlayacak, aileyi ve çocuğu tehdit eden her türlü olumsuz eğilimlere karşı etkin bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz.Ev hanımlarına emeklilik şartları açıklandı mı? 2023 Ev hanımlarına emeklilik başvurusu nereye yapılır ve kimleri kapsıyor?

AİLE VE GENÇLİK BANKASI KURULACAK

Aile Koruma Kalkanı Programının finansmanı, uluslararası standartlarda dijital Aile ve Gençlik Bankası kanalıyla sağlanacaktır. Bu sosyal amaçlı bankanın ana gelir kaynaklarından biri de Karadeniz’de keşfedilen doğalgaz gelirlerinin belirli bir yüzdesi olacaktır.Ev hanımlarına emeklilik şartları açıklandı mı? 2023 Ev hanımlarına emeklilik başvurusu nereye yapılır ve kimleri kapsıyor?

Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında her ailede en az bir çalışanın bulunmasını sağlayacağız. Bu amaçla, özel sektör işletmelerinin sigorta primlerinin tamamını belirli bir süreyle devlet olarak biz ödeyeceğiz. Programı uygularken gençlere öncelik vereceğiz.Ev hanımlarına emeklilik şartları açıklandı mı? 2023 Ev hanımlarına emeklilik başvurusu nereye yapılır ve kimleri kapsıyor?

AİLE KORUMA KALKANI ŞARTLARI NELER?

Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında;

• Ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacak,

• Her ailede gençler başta olmak üzere en az bir çalışan olması sağlanacak,

• Yeni evlilikler teşvik edilecektir.

Ev hanımlarına emeklilik şartları açıklandı mı? 2023 Ev hanımlarına emeklilik başvurusu nereye yapılır ve kimleri kapsıyor?

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK GÜVENCESİ VERİLECEK

Ev hanımlarının evdeki emekleri karşılığında emeklilik gibi bir güvenceye sahip olmalarını en temel hakları olarak görüyoruz. Bu çerçevede, ev hanımlarının isteğe bağlı ödeyecekleri primlerin üçte birini devlet olarak biz karşılayacağız. Emeklilik yaşını özellikle kadınlarda çocuk sayısına göre esneteceğiz.

İlginizi Çekebilir

Selahattin Demirtaş’ın Kobani davası cezası

Kobani davası Selahattin Demirtaş’a verilen ceza ne kadar oldu Kobani Davası en yüksek cezayı kim …

Sınırsız Hosting