Ana Sayfa / Kime Ait / Evde bakım maaşı yattı mı? 15 Eylül

Evde bakım maaşı yattı mı? 15 Eylül

Evde bakım maaşı yattı mı 15 Eylül sorusu. Evde bakım maaşlarına zam geldi mi? Evde bakım maaşı yatan iller ve evde bakım maaşı nasıl alınır süreç nasıl bilgisi.

Evde bakım maaşı eylül yattı mı sorusu. PTT evde bakım maaşı alma. Sosyal yardım projeleri kapsamında evde bakım maaşından faydalanan vatandaşlar merakla maaşların hesaba ne zaman yatacağını araştırıyor. Peki evde bakım maaşları ne zaman yatacak? Tüm detaylar haberimizde.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardımlaşma projelerinden biri olan evde bakım maaşları ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Peki bu ayın evde bakım maaşları ne zaman yatıyor? Maaş sorgulaması nasıl yapılır? Evde bakım maaşları ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Evde bakım maaşları

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yatırılan evde bakım maaşlarının ne zaman yatacağı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Eylül ayının evde bakım maaşlarının ne zaman yatacağı araştırılırken biliniyor ki evde bakım maaşlarının yatırılması illere göre yapılıyor. Her ayın 15. günü ile 31. günü arasında evde bakım maaşları hesaplara yatırılıyor. Evde bakım maaşını sorgulamak isteyen vatandaşlar Ziraat Bankası’na SMS göndererek veya e-Devlet üzerinden kimlik ve şifre ile giriş yaparak öğrenebiliyorlar. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre 1.2 milyar TL yaşlı maaşı, 935 milyon TL engelli maaşı ödemesi yapıldı. Aynı zamanda Bakan Yanık, Eylül ayında yatırılacak olan yaşlı maaşı ve engelli maaşı ile açıklamalar yaptı. 1.2 milyar TL yaşlı maaşı ödemesi, 935 milyon TL engelli maaşı yatırıldı. Bakan tarafından yapılan açıklamaya göre yaşlı ve engelli vatandaşlar için sosyal projelerin geliştirildiği ve hayatlarını daha kolay ve bağımsız şekilde yürütebilmeleri için birçok alanda yanlarında olduğunu, Eylül ayı için 2.1 milyar TL yaşlı maaşı ve engelli maaşının hesaplara yatırıldığı öğrenildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda engelli ve yaşlı insanların haklarının her zaman göz önünde tutulduğunun altı çizildi.

Evde Bakım Maaşları Ne Zaman Hesaplara Yatacak

Evde bakım maaşı yatan iller

Evde bakım maaşları 15 Eylül tarihinde hesaplarda olmaya başlayacak ve hangi illere maaşların yatırıldığı listesine de erişim 15 Eylül tarihinde açılacak. Maaşlar her ay 15. gün ile 31. gün arasında hesaplara yatıyor. Maaşın yatıp yatmadığı vatandaşlar tarafından SMS ile de öğrenilebiliyor. Telefonunuzdan 4747’e BAKIYE yazarak kısa mesaj gönderdiğinizde evde bakım maaşınızın hesabınıza yatıp yatmadığını sorgulamanız mümkün. Aynı zamanda evde bakım maaşları e-Devlet sistemine kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılarak sorgulanabiliyor.

Evde bakım maaşı alma şartları

Evde bakım maaşı almanın en önemli şartı gelir kriterinin uygun olması olarak biliniyor. Aynı zamanda bakıma muhtaçlık kriterlerine uyulması ve bakılan kişinin ağır engelli olduğuna dair bir sağlık kurulu raporu olması gerekiyor. Maaş başvurusu yapıldığı zaman gelir kriteri şu şekilde hesaplanıyor; evdeki tüm gelir hesaplanarak evde yaşayan kişi sayısına bu gelir bölünüyor. Evde bakım maaşı almak için başvurular bulunulan yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar il ya da ilçe müdürlükleri tarafından yapılıyor. 

İlginizi Çekebilir

John Lennon gitarı satılıyor

Dünyanın en pahalı gitarı açık arttırmada satılıyor. Müzik dünyasının efsane grubu Beatles’tan John Lennon’un 1960’larda …

Sınırsız Hosting