Ana Sayfa / Sağlık / Evde domates çorbası nasıl yapılır

Evde domates çorbası nasıl yapılır

Domates çorbası nasıl pişirilir, domates çorbası için malzemeler neler ve kolay ve lezzetli domates çorbası için püf noktalarını makalemizde okuyabilirsiniz.

En basit domates çorbası yapılışı ve malzemeleri ile pişirilme süreci. en doyurucu çorba tarifleri ve Ramazan’da hem sahurda hem de iftarda içilebilecek en lezzetli ve kolay yapılışlı çorba tarifleri. Yüzde 95 oranında su içeren, likopen deposu, A ve C vitamini içeriği yüksek bir sebze olan domates yaz aylarının da vazgeçilmezi. Salatalara ve sebze yemeklerine eklediğimiz, çorba olarak sıklıkla tercih ettiğimiz domates susuzluğu gideriyor, bağışıklığı güçlendiriyor, cilt sağlığını koruyor.

DOMATES ÇORBASI VİTAMİNLERİ

A, C, E ve K vitaminleri ile potasyum ve likopen içeren domatesin kan yapıcı özelliği ve
dinlendirici etkisi bulunuyor.
PRATİK DOMATES ÇORBASI TARİFİ *
Malzemeler:

1 çorba kaşığı tepeleme un
1 çorba kaşığı tereyağı
2 orta boy rendelenmiş domates ya da 1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım diş dövülmüş sarımsak
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı süt ya da krema
2 su bardağı su
Yapılışı:
Tereyağını çorba tencerenize koyun, erimesini ve kızmasını bekleyin. Sonra unu içine atın ve kavruluncaya kadar karıştırın. Rendelenmiş domatesleri ya da salçayı una ilave edin. Birkaç dakika hepsini karıştırın. Sarımsağı ve tuzu da ekleyin. Suyunu yavaş yavaş ilave edin.

Pütür pütür kalmayacak şekilde sulandırın ve orta hararetli ocakta karıştırarak pişirin. Pişmesine yakın sütünü ya da kremayı koyun.

Kâseye dökün, ılımasını bekleyin. Sonra çorbanın yüzeyine kremayla bebeğinizin seveceği yüz, elma gibi basit şekiller yapın.

İlginizi Çekebilir

Zehra Güneş’in kahvaltısı

Milli kadın voleybolcular nasıl besleniyor, Filenin sultanları sabah kahvaltısında ne yiyor ne içiyor bilgisi. Mili …

Sınırsız Hosting