Ana Sayfa / Gündem / Evde örümcek olmaması için ne yapılır?

Evde örümcek olmaması için ne yapılır?

Evde örümceklerin olmaması ve yuva yapmaması için neler yapılmalı ev örümcekten nasıl temizlenir? Örümcek ağı olmaması için odalar ne yapılmalı örümceklerden nasıl korunmalı bilgileri. 

Evde en büyük korkulardan biri de örümcek görmek ve odanın tavanlarından örümcek ağının sarkmasıdır. Peki evde odada örümcek olmaması için ve örümceklerin ağ yapmaması için basit yollar neler sizler için derledik.

İrili ufaklı, çeşit çeşit örümcekler evlerimizin korkulu rüyalarından biridir. Görünmeyen ağlarıyla çoğu zaman bizi bile tuzaklarına düşüren örümceklerden kurtulmanın yollarını bu içeriğimizde açıklıyoruz.

Büyük değişiklikler yapmadan örümceklerden kurtulmak için yapmanız gerekenler ise oldukça basit.

Sonbahar öncesinde yapacağınız bu değişiklikler kesinlikle kurtarıcınız olacak.

İŞTE ÖRÜMCEKLERDEN KORUNMANIN YOLLARI
1- Uçucu Yağlar Kullanın

Nane, okaliptus ve citronella gibi uçucu yağları pencere ve kapı girişlerine yerleştirin. Ya da bu yağları bir sprey şişesine koyarak su ile karıştırın ve evinize sıkın.

2- Kış Meyvelerine Yönelin

Hem hastalıklardan hem de örümceklerden korunmanın en kısa yolu. Portakal, mandalina, limon gibi C vitamini yüksek olan meyvelerin kabuklarını evinizin çevresine yerleştirebilirsiniz. Bu hem onları kaçırır hem de mekana hoş kokular yayabilir. Büyük annem sobanın üzerine koyardı 🙂

3- Evinizi Yeşillendirin

Örümcekler lavanta ve naneden nefret eder. Bu yüzden evinizin belli köşelerine koyacağınız bu hoş kokulu bitkiler hem havanızı değiştirir hem de örümcekleri evinizden uzak tutar.

4- Basit Önlemler Alın

Pencere ve kapıları açık bırakmayın. Kapılarınızı cırt cırt ile pencerelerinizi ise fileyle kapatın.

5- Temiz ve Düzenli Olun

En basit çözümlerden biriyse yediğiniz yemeklerin kırıntılarını toplamak olacaktır. Çünkü kırıntılar sadece örümcekleri değil tüm haşereleri çeker.

İlginizi Çekebilir

İran Cumhurbaşkanı öldü mü?

Helikopter kazası geçiren İran Cumhurbaşkanı Reisi öldü mü., helikopterde başka kimler vardı sorusu. İran’da yas, …

Sınırsız Hosting