Ana Sayfa / Kime Ait / Evde tasarruf yolları (2019)

Evde tasarruf yolları (2019)

Kullanmadığınız elektronik eşyaların fişini çekin. Evde tasarruf yolları ve yıllık 700 liraya kadar tasarruf etme yolları. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ‘Sen kazan hem Türkiye kazansın’ sloganıyla hazırlanan
Bakanlık, enerji tüketiminde verimlilik ve tasarruf sağlamaya ilişkin ip uçlarını, yayınladığı kamu spotuyla duyurdu.

Enerji tasarrufu evde nasıl yapılır devlet açıkladı. Evde enerji tasarrufu için kullanmadığınız elektronik aletlerin fişini prizden çıkarın. Çocuklarda enerji verimliliği hakkında bilinç oluşturma, yetişkinlerde ise farkındalık yaratma amacıyla diğer kamu spotlarından farklı olarak 3D animasyonlar da kullanıldı.
​Söz konusu spotta, bina yalıtımı, aydınlatma ve tüm ev aletlerinde verimli ekipman dönüşümüyle faturalarda bir yılda yüzde 28’e kadar tasarruf sağlanabileceği vurgulandı.
Kullanılmayan elektronik eşyaların prizden çıkarılması gerektiği belirtilen kamu spotunda, ortam sıcaklığını 21 dereceye düşürmek ve fazladan yanan ışıkları söndürmek gibi önlemlerle yılda 700 liraya yakın tasarruf edilebileceği belirtildi.

Sloganı, “Tercihini verimlilikten yana kullan hem sen kazan hem Türkiye kazansın” olan spot hafta boyunca ülkede enerji verimliliğine dikkati çekecek. kamu spotunda, 700 liraya kadar tasarrufun mümkün olacağı belirtildi.

İlginizi Çekebilir

Bedelli askerlik 219 bin lira oluyor

Yeni bedelli askerlik fiyatı. 2024 ikinci yarısı bedelli askerlik fiyatı. parayla askerlik yapacaklara yeni şok …

Sınırsız Hosting