Ana Sayfa / Genel / Evde tavada mayalı ekmek tarifi

Evde tavada mayalı ekmek tarifi

Koronavirüs bizleri eve tıktı artık mutfaklar daha çok zaman geçirilen alanlar oldu. Siz de evinizde kendi ekmeğinizi yapabilirsiniz. Bu makalemizde tavada mayalı ekmek nasıl yapılır onu anlatacağız. Evde yapılabilen en güzel ekmek çeşitleri ve en lezzetli ekmek tarifleri serimiz başlıyor. 

Tavada mayalı ekmek nasıl yapılır mayalı ekmek nasıl yapılır en güzel ve en lezzetli mayalı ekmek tarifleri vede kolayca yapabileceğiniz ekmek çeşitlerini derledi.

MAYALI EKMEK TAVADA NASIL OLUR?

Gelelim mayalı ekmek tarifine ve tavada kolay yapılışına. Ekmek tarifleri listemize kolay bir tarifle başlıyoruz. Geniş bir kabın içerisine 1 su bardağı ılık süt, 1/2 su bardağı ılık su, 1 paket kuru maya ve 1 yemek kaşığı şeker ekleyin, güzelce karıştırın. Ardından 1 çay kaşığı tuz ve 3 su bardağı unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurmaya devam edin. Ardından hamurun üzerini nemli bir bez ya da streç filmle kapatın ve oda sıcaklığında 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan 8 adet beze çıkarın. Ardından bu bezeleri hafif unlayarak merdane yardımıyla tabak boyutunda, orta kalınlıkta olacak şekilde açın. Tavanızı ya da varsa sacınızı iyice ısıtın. Ardından hazırladığınız bezeleri üzerine koyun ve göz göz olana kadar arkalı önlü pişirin. Ocaktan aldığınız ekmeklerin üzerine tereyağı gezdirin ve afiyetle tüketin!

İlginizi Çekebilir

Fabrikada toplu ilişki

1 kadın 3 erkek toplu ilişki sırasında yakalandı fabrikada. Toplu ilişkinin yaşandığı Kocaeli’deki fabrika. Kocaeli’de …

Sınırsız Hosting