Ana Sayfa / Ekonomi / Evlilik pahalandı

Evlilik pahalandı

Düğün masrafı 500 bin liradan başlıyor evlenmek pahalıya patlıyor. Türkiye’de aile kurmak artık çok pahalı bu da zinanın vce gayrı meşru yaşamın önünü açıyor. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, düğün maliyetlerinin 500 bin liradan başladığını belirterek, artık damada ve geline takılan altınların maliyetleri karşılamadığını ifade etti. Palandöken, evlenecek gençler için yetkililere sıfır faizli destek kredisi sağlanması çağrısında bulundu. Palandöken, düğün salonu kiraları ve beyaz eşya fiyatlarındaki artışlar da gençlerin evlilik planlarını ertelemesine neden olabildiğini söyledi.

Evlenmenin maliyeti arttı. Havaların ısınması ve düğün sezonunun başlamasıyla birlikte, evlenmeyi düşünen çiftlerin maliyet hesapları da gündeme geldi. Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, evlilik hazırlıklarının ekonomi üzerindeki etkilerini ve ortaya çıkan yeni maliyetleri değerlendirdi.

EVLENMENİN MALİYETİ 500 BİN LİRADAN BAŞLIYOR

Palandöken, düğün maliyetlerinin 500 bin TL’den başladığını ve özellikle beyaz eşya, oturma grubu, düğün salonu kirası ve ziynet eşyaları gibi kalemlerdeki harcamaların ciddi oranda arttığını belirtti. Döviz kurlarındaki artış ve yüksek enflasyonun, tüm ürün ve hizmetlerde fiyatları önemli ölçüde yükselttiğini ifade eden Palandöken, altın fiyatlarının son bir yılda yüzde 100’e yakın artış gösterdiğini vurguladı.

FİYATLAR EVLENMEYİ ÖTELİYOR

Bir zamanlar düğünlerde gelin ve damada takılan altınların, maliyetleri büyük ölçüde karşıladığını anımsatan Palandöken, artık bu durumun geçerliliğini yitirdiğini dile getirdi. Düğün salonu kiraları ve beyaz eşya fiyatlarındaki artışlar da gençlerin evlilik planlarını ertelemesine neden olabiliyor.

Palandöken, devletin gençleri evliliğe teşvik etmek adına çeşitli destekler sunduğunu ancak daha fazlasının yapılması gerektiğini belirtti. Özellikle sıfır faizli destek kredilerinden tüm çiftlerin yararlanabilmesi çağrısında bulunarak, bu desteklerin hem bireysel hem de ekonomik anlamda büyük önem taşıyacağını ifade etti.

TESK Başkanı, düğün sektörünün ekonomiye sağladığı katkıya da değindi ve TÜİK verilerine göre, sektörün geçtiğimiz yıl 300 milyar TL’lik bir ekonomik katkı sağladığını aktardı. Düğün alışverişlerinin, emlakçıdan taksiciye, matbaacıdan organizasyoncuya kadar pek çok sektöre doğrudan fayda sağladığını söyledi.

Palandöken, bu yıl dünya evine girecek gençlerin mağdur olmaması adına firmaların yeni evlenecek çiftlere yönelik kampanya ve indirimler yapması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, alışveriş yapacak vatandaşların memnuniyet ve güvenliği açısından tanıdıkları ve güvendikleri esnafları tercih etmeleri gerektiğine dikkat çekti.

İlginizi Çekebilir

Beşiktaş Borsada eridi

BİST Beşiktaş hisseleri çakıldı değeri giderek düşüyor. Borsa İstanbul Beşiktaş hisse senetleri 11. kez taban …

Sınırsız Hosting