Ana Sayfa / Kime Ait / EYT kaç kişi yararlanacak

EYT kaç kişi yararlanacak

EYT’den kaç kişi yararlanacak EYT’den kimler yararlanacak ve EYT düzenlemesi ne oldu son EYT haberleri ve EYT’de yeni şart ne bilgileri. EYT son dakika gelişmeleri bireylerin araştırdığı konular arasında bulunuyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yapılan çalışmaların son durumu merak konusu. EYT şartları ve ayrıntıları araştırılıyor. Peki EYT’de son durum nedir, çıkacak mı 2022?

EYT’den kaç kişi yararlanacak, kimler EYT’den yararlanabilecek, EYT düzenlemesinde yen şart ne soruluyor. EYT’de durum ne, EYT çıkacak mı, kim ne diyor bilgisi. EYT gelişmeleri birçok kişi tarafından merak ediliyor. AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, geçtiğimiz günlerde EYT konusu hakkında açıklama yaptı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar için çalışmalar sürüyor. Peki EYT çıkacak mı 2022, son durum nedir?
AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, EYT ile ilgili açıklama bulunmuştu. Akbaşoğlu, “2022 yılı içerisinde EYT’lilerle ilgili de ne yapacağımızın müjdesini, Çalışma Bakanımızla beraber paylaşacağız.” dedi.

EYT’DE SON DURUM NEDİR?

TRT Haber’in haberine göre; yaklaşık 5 milyon kişiyi ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar için çalışma başlatıldı. AK Parti teklifi bu yıl Meclis Genel Kurulu’na getirmeyi planlıyor. EYT teklifi için bazı formüller üzerinde çalışılıyor. Öncelikle kapsam ve şartlar belirlenecek.Emeklilik için bazı şartlar aranacak. Yaş sınırı ve sigortalılık sürelerine bakılacak. 50 yaşın altında olmama ve 1999 öncesi Bağ-Kur ya da SSK sicil kaydı bulunma şartı aranacak. Kanun çıktığında prim ve gün sayısını dolduranlara emeklilik hakkı gelebilecek. Belli bir yaşın üstünde olanlara emeklilik verilmesi gibi bir formül de masada. Kademeli olarak emeklilik hakkının verilmesi de söz konusu.
EYT KİMLERİ KAPSIYOR?

8 Eylül 1999’da yürürlüğe konan 4447 sayılı yasa ile emekli olmak için aranan sigortalılık süresi (erkek için 25, kadın için 20 yıl) ve prim ödeme (5000 gün) şartlarının yanına bir de yaş şartı (kadın için 58, erkek için 60 yaş) getirildi. 8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olanların yeni şartlara entegrasyonu da sigortalılık süresine göre kademeli olarak sağlandı. Sonuç olarak, emekli olmak için üç şartın (sigortalılık süresi, prim ödeme ve yaş şartının) birlikte sağlanması aranmaya başladı.

İlginizi Çekebilir

Bedelli askerlik 219 bin lira oluyor

Yeni bedelli askerlik fiyatı. 2024 ikinci yarısı bedelli askerlik fiyatı. parayla askerlik yapacaklara yeni şok …

Sınırsız Hosting