Ana Sayfa / Kime Ait / EYT kapsamı, kimler emekli olacak

EYT kapsamı, kimler emekli olacak

EYT emeklilikte yaşa takılanlar kimleri kapsıyor kaç kişi EYT ile emekli olacak, EYT’li çalışmaya devam edebilecek mi? Emeklilikte Yaşa Takılanlar kimleri kapsayacak? EYT’de emekli olanlar tekrar çalışabilir mi? EYT’den emekli olan kişi sayısı belli oldu.

EYT kapsamı, kaç kişiyi kapsıyor, EYT prim ve yaş kaç olacak bilgileri. Milyonlarca kişinin hayali olan emekli olmak için yaşa takılanlar için EYT yasasında son düzlüğe gelindi. Aralık ayında sonuca kavuşacak olan EYT hakkında vatandaşlar birçok konuda kafalarında soru işareti oluşmaktadır. EYT kimleri kapsayacak, EYT ile emekli olanlar tekrar çalışabilecek mi, prim eksikliği olanlar EYT’den yararlanabilecek mi? EYT hakkında merak edilenler haberimizde yer almaktadır

Çalışma hayatında çözüm bekleyen milyonlarca kişi vardır. bu bağlamda ise gözler EYT’den çıkacak kararlara çevrildi. Aralık ayında çözüme kavuşacak olan EYT için düzenlemeler devam ederken milyonlarca kişi de merakla bekleyeme devam etmektedir. Emekli olmak isteyen herkes in gözü EYT’ye çevrildi. Peki, EYT’den kimler yararlanabilir? EYT’den kaç kişi emekli olacak? İşte detaylar…

PRİM EKSİĞİ OLANLAR DOĞUM VEYA ASKERLİK BORÇLANMASI OLANLAR EMEKLİ OLABİLİR Mİ?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusu son dönemlerde gündeme gelmeye devam etmektedir. EYT’den yararlanmak isteyenlerin kafasında soru işaretleri ise internet üzerinden araştırılmaktadır. Doğum ya da askerlik nedeniyle borçlananların emekli olup olmayacağı merak konusu oldu. EYT’de yararlanabilecek kişiler arasında askerlik ya da doğum nedeniyle borçlananlar da bulunmaktadır.

EYT İLE KAÇ KİŞİ EMEKLİ OLABİLECEK?

EYt üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle beraber 1999 yılından önce işe başlayanlara emekli olma fırsatı sunulacaktır. Bu durumdan yararlanabilecek kişi sayısı ise 1.5 milyon olmasıyla yeni maddeler ile bu sayılar artış gösterecektir. Meclis’e gelecek ve yasalaştıktan sonra da 2023’ün ocak ayından itibaren uygulanmaya başlanacak. EYT’liler, gelecek yılın başından itibaren emekli olabilecek.

EYT kimleri kapsayacak?

EYT İLE EMEKLİ OLANLAR ÇALIŞACAK MI?

Gündem de yer alan konulardan birisi de EYT ile emekli olan kişilerin tekrar çalışıp çalışmayacağı oldu. Emeklilikte yaşa takılanlara emekli olma zorunluluğu olacak mı? Günümüzde yaşanan ekonomik zorluklar nedeniyle birçok kişi emekli olduktan sonra tekrar çalışmak istemektedir. Konu hakkında resmi bir açıklama olmasa da işverenin çalışanını emekli etmek zorundalığı söz konusu değildir.

Erken emeklilikte yaşa takılanlar

EYT MECLİSTEN GEÇERSE NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRER?

Aralık ayında meclise sunulacak olan EYT yasalarının 2023 Ocak ayıyla beraber yürürlüğe girmesi bekleniyor. Yeni yılın başıyla beraber EYT’den yararlanabilecek milyonlarca kişi emekli olma fırsatı bulacaktır. Çalışan kişi aynı iş yerinde çalışmaya devam etmediğinde emeklilik hakkından ötürü işverenden kıdem tazminatı alınarak emekli olunabilir. Kimi çalışan ise EYT’den yararlanarak, emekliliğini isteyecek, tazminatını alarak işten ayrılacak, sonrasında yine iş arayacaktır. Bu durumla beraber işverenler kıdem tazminatı ödemek zorunda kalacaktır. 

İlginizi Çekebilir

GPT-4o özellikleri kurulumu

OpenAl yeni yapay zekası ücretsiz. GPT-4o nasıl kurulur, özellikleri ve teknik bilgileri. Yapay zeka sohbet …

Sınırsız Hosting