Ana Sayfa / Ekonomi / EYT oy için havuç mu?

EYT oy için havuç mu?

EYT siyasiyelirin oy deposu gibi oldu. seçim öncesi bol vaatlarla oyu alınan EYT, seçimlerin hemen ardından türemiş, çift maaş peşinde koşan kolay paracı, işe yaramaz gibi terimlerle yaftalanıyor ve unutuluyordu. Türkiye yeniden seçim atmosferine girerken her parti yine EYT’yi diline doladı sanki sorunu çözeceklermiş gibi bol bol vaat vermeye başladılar.EYT’liler ise artık siyasilerin oy kaygısıyla yaptıkları bu gerçek dışı beyanatları kaale almıyor gülüp geçiyor. Son olarak AKP de EYT’yi hatırladı daha önceki verdiği sözleri unutmuş olarak.

EYT, siyasetçilerin yeniden dilinde. türemiş olarak görünen, beleş para peşinde koyan güruh olarak yaftalanan EYT’liler yine kıymete bindi, yine oy deposu olarak görüldü. İşte bunlardan biri.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu EYT konusunda çalışmaların devam ettiğini belirtti. Akbaşoğlu, 3.600 ek gösterge, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi konusunun ardından EYT’lilerin sorununun çözüleceği mesajı verdi.
AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu EYT konusunda çalışmaların devam ettiğini belirtti. Akbaşoğlu, 3.600 ek gösterge, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi konusunun ardından EYT’lilerin sorununun çözüleceği mesajı verdi.

EYT 2022’DE ÇIKACAK MI?
Akbaşoğlu daha önce yaptığı açıklamada EYT yasasını bekleyenleri sevindirdi. Akbaşoğlu EYT’nin çıkacağı tarihe ilişkin de detayları paylaştı. 2022 yılına girilirken binlerce kişinin gözü EYT yasasında. Akbaşoğlu açıklamasında şunları söyledi: EYT’li vatandaşlarımızın durumu çalışma programımızın içerisinde yer alıyor. 2022 yılında EYT’liller ile ilgili ne yapacağımızın müjdesini Çalışma Bakanımızla ifade etmek isterim. 3600’ü çalışıyoruz akabinde sözleşmeli personel statüsünü düzenleyeceğiz ve EYT’li kardeşlerimizin durumunu ele alarak onların da memnun olacağı ‘Allah razı olsun’ diyeceği bir noktaya inşallah hep beraber geleceğiz.”

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK?
EYT sorunun 2022 yılı içinde çözüme kavuşması bekleniyor. 2022 yılında detayları netleşen EYT’nin en geç 2023 yılı başında TBMM’den geçmesi ile binlerce kişinin emekli olması bekleniyor.

EYT NEDİR?
Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak adlandırılan EYT’liler 8 Eylül 1999’da yürürlüğe konan 4447 sayılı yasa ile emekli olamadılar. Prim ödemesini dolduran binlerce kişi emekli olmak için yaşı doldurmayı bekledi. EYT yasası çıkarsa binlerce kişi doğrudan emekli olmaya hak kazanacak.

EYT ÇIKARSA KİMLER EMEKLİ OLUR?
EYT yasası 2022 yılında çıkarsa yasanın kimleri kapsayacağı ve kimlerin emekli olacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte EYT çıkarsa emekli olacaklar;

8 Eylül 1999’da yürürlüğe konan 4447 sayılı yasa ile emekli olmak için aranan sigortalılık süresi (erkek için 25, kadın için 20 yıl) ve prim ödeme (5000 gün) şartlarının yanına bir de yaş şartı (kadın için 58, erkek için 60 yaş) getirildi. 8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olanların yeni şartlara entegrasyonu da sigortalılık süresine göre kademeli olarak sağlandı.

İlginizi Çekebilir

Köprü ve otoyollara zam

Otoyol ve köprü zamlandı. Yeni köprü ve otoyol zamları tarife. Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine …

Sınırsız Hosting