Ana Sayfa / Kime Ait / EYT son durum (EYT düzenleme var mı?)
EMEKLİLİK NASIL BAKILIR ÖĞRENİLİR SORGULANIR

EYT son durum (EYT düzenleme var mı?)

Son EYT haberleri ve düzenlemesi. Yaşa takılanlar emekli olabilecek mi, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili son bilgiler ve EYT yeni bir düzenleme Meclis’e gelecek mi sorusu. EYT için 2017’de yeni bir düzenleme yapılır mı ve son SGK’nın EYT açıklamaları ve bakanlığın EYT açıklaması. 

Emeklilikte yaşa takılanlar için son dakika haberleri ve yeni EYT düzenlemesi yapılacak mı bilgisi. Emeklilikte yaşa takılan vatandaşların merakla beklediği düzenleme ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, düzenleme yapılmayacağını açıkladı.

YAŞA TAKILAN EMEKLİ OLAMAYACAK SİGORTA ÖDEMEYE DEVAM ÇALIŞMAYA DEVAM

Türkiye’de hak güçlüden yana verilir. hükümet de oy deposu bakımından yeterince güçlü olmayan EYT mağdurlarını adeta takmıyor. Başkanlık seçimlerinde EYT’lilerin oy hakkı yokmuş gibi görmezden geliniyor. Emekli olabilmek için sigorta primlerini eksiksiz yatıran ve gerekli tüm şartları yerine getiren fakat yaş konusunda problem yaşayan vatandaşların merakla beklediği düzenleme ile ilgili olarak açıklama geçtiğimiz günlerde geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı , OECD ülkelerini örnek göstererek, hali hazırda Türkiye’deki emeklilik yaşının diğer ülkelere nazaran çok düşük seviyelerde olduğunu 2023 yılına kadar emeklilik yaşını kademeli olarak arttırmayı planladıklarını açıkladı. Emeklilikte yaşa takılanlar işe başladıkları sırada emeklilik ile ilgili tüm şartları yerine getireceklerini düşünüyorlardı, fakat kısa süre önce yürürlüğe giren düzenleme ile birlikte binlerce kişinin emekli olmasının önüne geçildi. Bu düzenlemenin hak mağduriyetine yol açtığı muhalefet milletvekilleri tarafından sıkça dile getirildi fakat hükümetin konu ile ilgili geri adım atmaya pek niyeti yok.

İlginizi Çekebilir

Çimento zammı, iş bıraktırıyor

Çimento son fiyatları ve çimento torba fiyatı. çimento fiyatlarına dev zam, birçok inşaat durma noktasında.Müteahhitler …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sınırsız Hosting