Ana Sayfa / Kime Ait / EYT soruları ve EYT ne olacak?

EYT soruları ve EYT ne olacak?

EYT diye bağırıyor EYT’liler ancak seslerini duyan yok. İktidar EYT’lileri görmezden gelmeye devam ederken, Ankara7Da saltanat sürenler çoğalıyor. EYT derneği son dakika açıklaması EYT bekleyenleri heyecanlandırdı. şimdi AK Parti’nin Finlandiya modeli de gündemde ancak emeklilikte yaşa takılanlar hak ettikleri aylığa kavuşmak istiyor. peki EYT ne olacak çözülecek mi yoksa AKP’li eski bir bakanın dediği gibi takılmaya devam mı edecekler. AK Parti iktidarı EYT’ye sıcak bakmıyor ancak kurulacak yeni parti ve diğerlerinnin yaklaşımı bu iktidarın artık ilk seçimde gideceğinin işaretini veriyor. EYT’yi yok sayanların hatta EYT’liyi öcü gibi görenlerin Suriyeli konusunda ise hamaset tüccarı ve bezirganı kesilmesi de ayrıca dikkat çeken bir nokta. 

Devlet vatandaşıın hakkını gasp etmez, kazanılmış haklarını geri almaz. Ancak üçüncü dünya ülkeleri ve demokrasisi gelişmemiş buna bağlı olarak ekonomisi sat yaşa, ver kurtul politikaları üzerine kurulu ülkelerin durumu türkiye’nin durumuna ne kadar da benziyor. bu ülkede bir EYT sorunu var ve her ne kadar türemişler gibi görülse de toplumun büyük katmanlarında destekleniyor. ankara7da makam saltanatları sürerken, yüz binlerce liralık araçlar, uçaklar kullanılırken, emeklilikte yaşa takılanların açlıktan kırılmasına göz yummak hangi adaletli iktidarın politakası olabilir? Her yere milyonlarca lira harcanırken, eyt’lilerin yük gibi görülmesi ve sorunlarına çözüm bulunamaması gündün güne derin bir sosyal yara oluyor.

EYT NE OLACAK, EYT’LİLER İÇİN BİR UMUT VAR MI?

AKP iktidarı için suriyeli konusu ve belli konular önem kazanırken iş EYT konsuna gelince en üstten en alttaki partiliye kadar hemen dudak bükülüyor türemişler olarak görülüyor. Mutlu azınlıklar servetlerine servet katarken yasal hakları elinden alınmış garibanlar ise bir umut MECLİS’e bakıyor. ooysak ki Türkiye’de siyasi partiler lider sultası altındadır. A’sından B’sine kadar tüm partilerde tek söz söyleyici genel başkanlar olduğu için milletvekilleri çaresiz. çünkü sesini çıkaran milletvekili ya ihraç edilirim ya da bir dahaki dönem vekil olamam korkusu içinde. Tipik Türk siyasetçi modeli yani.

EYT SON HABERLERİ

Gelelim EYT ile ilgili basındaki son haberlere ve iddialara. ancak biz bile bu haberleri okurken suya yazı yazıldığının farkındayız. EYT için umut yok… İşte derlediğimiz o açıklamalar ve gelişmeler.

sen eyt’lisin ses çıkarma otur oturduğun yerde

EYT yasası için milyonlarca vatandaşın gözü kulağı gelecek olan haberlerde. EYT yasası bağlamında son dakika gelişmeleri ve haberleri gelmeye devam ediyor. EYT yasasının çıkıp çıkmayacağı en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, EYT çıktı mı? EYT Meclis’e geldi mi? İşte EYT ile ilgili son gelişmeler… EYT için Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda konu üzerinde çalışıldığını belirten uzmanlar, “Finlandiya Modeli” olarak bilinen yöntemle, Emeklilikle Yaşa Takılanlar meselesinin önemli ölçüde çözüme kavuşturulabileceğini ifade ettiler. Ak Parti’den yapılan en son açıklamada ise; Türkiye’nin şartları var. Bu Türkiye’de artık erken emeklilik diyebileceğimiz erken yaşlardaki emekliliği kaldırabilecek bir sosyal güvenlik yapımız yok. Popülist bir politika izlemek durumunda değiliz.” ifadeleri kullanılmıştı..
EYT’de son dakika… Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili son gelişmeler yakından takip ediliyor. Prim gününü doldurup yaş gününü doldurmayı bekleyen milyonlarca EYT’li konu ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. Uzun süredir gündemi meşgul eden EYT konusunda son gelişmeler neler? EYT çıktı mı? EYT Meclis’e geldi mi? 08 Eylül 1999’da emeklilik yasasında değişiklik yapıldı. Bu tarihten önce 18 yaşında işe başlayan bir kadın 20 yılda ve 38 yaşında, erkek ise 25 yılda ve 43 yaşında emekli olabiliyordu. 1999 yılında çıkarılan yasa ile emeklilik yaşı kadınlarda 58, erkeklerde ise 60 oldu. 1999’dan önce işe girmiş olanlar için de kademeli geçiş hükümleri kabul edildi..
EYT DERNEĞİ SON AÇIKLAMA VE 4 EYLÜL VURGUSU
EYT Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak’tan emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili son dakika açıklaması geldi.

Özüpak tarafından yapılan açıklamada, “biran evvel çözüme kavuşturulması için demokratik haklarımızla yine hep birlikte bir arada olup haklarımız için; 08.09.2019 tarihinde kimseye söz vermeyecek, Allah’tan birşey gelmedikçe, mazaretiniz olmaksızın kocaman ailemizle, varız! buradayız! biriz! birlikteyiz! diyeceğimiz çalışmaları başlatıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklama şöyle;
Alın terinde türkiye’mize en fazla emek verenler olup , emeklilik hakkımızın anayasal bir hak olduğu ülkemizde hakları gasp edilenleriz.!

Türkiye’nin kanayan yarasıyız.!
#eyt
#abo
#staj
#kıdem tazminatıma dokunma!

Sosyal güvenlik yasalarının yarattığı mağduriyette türkiye’nin çığlıyız!

Derdimizin geçimle olduğunu vurguladığımız her ortamda, yaşanabilir bir maaşla hayalini kurduğumuz bir yaşamın güzel vatanımızda aile bekamızın da yok sayıldığı, yalnız bırakılan, arafta kalan emekçileri olduk.

13.07.2019 tarıhınde EYT SYDD yönetimizle yaptığımız toplantımızda çıkan kararla, yaklaşan 08.09.2019 tarihli 4447 sayılı kanunun yaratılışı ile 20 yılla yaşanan mağduriyetimizin,

biran evvel çözüme kavuşturulması için demokratik haklarımızla yine hep birlikte bir arada olup haklarımız için;

08.09.2019 tarihinde kimseye söz vermeyecek, Allah’tan birşey gelmedikçe, mazaretiniz olmaksızın kocaman ailemizle,

varız!
buradayız!
biriz!
birlikteyiz!
diyeceğimiz çalışmaları başlatıyoruz.

Çalışma ve gelişmeleri paylaşacağız.

EYT SYDD
Yönetim Kurulu Adına
Başkan
Gönül Boran Özüpak

 

İlginizi Çekebilir

GPT-4o özellikleri kurulumu

OpenAl yeni yapay zekası ücretsiz. GPT-4o nasıl kurulur, özellikleri ve teknik bilgileri. Yapay zeka sohbet …

Sınırsız Hosting