Ana Sayfa / Kime Ait / EYT talimatı Cumhurbaşkanı’nın

EYT talimatı Cumhurbaşkanı’nın

Cumhurbaşkanı Erdoğan sonunda EYT sorununun büyüklüğünü gördü ve EYT için talimatını verdi. EYT Ekim 2019’dan sora meclise gelecek kurulacak komisyon EYT için nihai kararı verip çıkacak gibi görünüyor.

Türkiye yeni bir erken seçime mi gidiyor 2020 baharında ya da yazında eren seçim yapılacağı öne sürülüyor. EYT’liler de bu gelişme üzerine hareketlendi. nitekim Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT ile ilgili yetkililere talimatını verdi. Emeklilikte yaşa takılanların bir süredir haklarını almak için yaptığı eylemler sonucu Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan EYT’lileri heyecanlandıran talimat geldi.

EYT NE ZAMAN ÇIKAR KİMLERİ KAPSAYACAK?
Türkiye’de EYT bir sorun mu? Evet.

EYT’liler erken emeklilik mi istiyor?

Hayır.

Peki Hükümet Suriyelilere yardım yaparken, işadamlarını borçları silinirken EYT’liler neden yük gibi görünüyor, EYT’lilerin verdiği oylar geçerli değil mi?

İşte püf noktası bu EYT’nin. Artık EYT ailesi o kadar kalabalık ki iktidarı düşürebilir, yeni bir partiyi iktidara taşıyabilir. bunu tüm siyasetçiler görmeli, bazıları hala türemiş bunlar deyip kibri ile üst perdeden takılmaya devam etsinler diyebilir.Ancak madalyonun öbür yüzü hiç de öyle değil. 24 Haziran seçimlerinden bu yana haklarını alabilmek için mücadele eden ve 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde miting düzenleyen ardından bazı illerde kapalı salonlarda programlar tertipeden emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), mücadelesinde sona yaklaştılar. Emeklilikte yaşa takılanlardan oluşan heyetin, Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Vekili Profesör Doktor Vedat Bilgin ile görüştü.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Başkanı Gönül Boran Özüpak görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla komisyon kurulacağını ve EYT’lilerin sorunlarıyla ilgili akademik bir çalışma sunulacağını belirtti. Özüpak, EYT, ABO, STAJ, GSS özellikle üzerinde durdukları konularla ilgili tüm mağduriyetlerin iletildiğini bildirdi.
Cumhurbaşkanlığı ile yapılan görüşmenin gerçekten “tarihi” nitelikte olduğunu kaydeden Özüpak, şunları kaydetti:

“BİZLERLE İLETİŞİM HALİNDE OLACAKLAR”
“Sayın Cumhurbaşkanımıza her kanaldan ulaşmaya çalışıyoruz. Bizi bizden dinlemesi talebimizi Sayın Bilgin’e tekrar ilettik. Görüşmemizi detayıyla Sayın Cumhurbaşkanımıza aktaracak ve konuyla ilgili bir rapor hazırlanacak. Süreç ne kadar zaman alır, bilemiyoruz, ama konunun uzmanlarıyla sorun masaya yatırılacak. Hatta bir komisyon kurulduğunu da bizzat öğrenmiş olduk. Bizlerle de iletişim halinde olacaklarını dile getirdiler” dedi.

İlginizi Çekebilir

GPT-4o özellikleri kurulumu

OpenAl yeni yapay zekası ücretsiz. GPT-4o nasıl kurulur, özellikleri ve teknik bilgileri. Yapay zeka sohbet …

Sınırsız Hosting