Ana Sayfa / Gündem / EYT yaş aralığı nasıl olacak

EYT yaş aralığı nasıl olacak

SON DAKİKA EYT yaş aralığı nasıl olacak, son EYT gelişmesi ne? EYT çıkarsa ilk aylık ne zaman alınabilir EYT yaş şartına şimdi de yaş aralığı geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda yaş konusunun ihtimal dahilinde olduğunu ve henüz netlik kazanmadığını açıkladı. Bakan Bilgin, “Ocak ayına varmadan EYT’yi masadan kaldırırız. Meclis’e gitmiş olur” ifadelerini kullandı.

EYT yeni düzenleme Ocak 2023 Meclis’e gelecek şekli ne olacak? EYT 26 Aralık kabine toplantısı Erdoğan müjdesi bekleniyor. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, Haber Global’de katıldığı bir programda milyonlarca insanın beklediği EYT’de yaş konusunun ihtimal dahilinde olduğunu ve henüz netlik kazanmadığını söyledi. Bilgin, “Ocak ayına varmadan EYT’yi masadan kaldırırız. Meclis’e gitmiş olur” diye konuştu.

Bilgin’in açıklamaları şu şekilde:

“SON AŞAMAYI KABİNEDE PAYLAŞACAĞIM”

EYT düzenlemesinin yarınki kabine toplantısında gündeme geleceğini belirten Bilgin, “Son aşamayı Cumhurbaşkanımızla paylaşacağım, kendisi değerlendirecek. Kabinede karar çıkar mı söyleyemem ama değerlendirileceğini söyleyebilirim. Seçenekli bir tablo var önümüzde. Ben bu tabloyu arz edeceğim” dedi.

“YAŞ ARALIĞI İHTİMAL DAHİLİNDE, HENÜZ NETLEŞMEDİ”

Bakan Bilgin, EYT’de yaş şartı olup olmayacağına dair soruya ise “Bir yaş aralığı olması ihtimal dahilindedir. Henüz netleşmedi. İmkanlar nispetinde en kapsayıcısı olacak” yanıtını verdi.

EYT ARAP SAÇINA MI DÖNÜYOR?

“ARALIK AYI İTİBARIYLA 1 MİLYON 900 BİN KİŞİ EYT BEKLİYOR”

Şu anda aralık ayının başındaki rakam 1 milyon 900 bin idi. Her ay sayılar artıyor. Ocak başında 2 milyonu geçebilir. Bu kadar kişi yaş şartı olmasaydı emekli olabilecekti. Yaklaşık 400 bini memur, 480 bini BAĞKUR’lular. Diğerleri, çoğunluğu da 4A’lılar. 274 bin kişini de işi yok ve yaşı bekliyor. Yaş sınırı olursa aşağı yukarı yarısı bu yıl, yarısı diğer yıl oluyor.
Geçtiğimiz sene kamu çalışanlarımıza enflasyonun üzerinde bir artış yaptık. Bu sene de çalışmalarımız devam ediyor. Yılbaşından hemen önce ya da sonra hemen paylaşırız. Kamu çalışanlarımız için yaptığımız çok önemli bir şey var. Talep edilirken çok konuşuluyordu ama çözülünce pek konuşulmuyor. O da şu, sözleşmeli personellerimizi kadroya geçirdik. Yarın Meclis’e gidiyor.

EYT SON DAKİKA | GÖZLER KABİNE TOPLANTISINA ÇEVRİLDİ

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak 2022 yılının 24’üncü ve son kabine toplantısında masada yoğun bir gündem olacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sigorta başlangıcı 8 Eylül 1999 ve öncesi olan çalışanları ilgilendiren emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeye ilişkin çalışma hakkında sunum yapacak. Toplantıda, kısa süre içinde Meclise sunulması planlanan düzenlemenin detaylarına ilişkin ayrıntılı değerlendirme yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrası yapacağı açıklamada EYT’ye de değinmesi ve konuyu netleştirmesi bekleniyor.

EYT SON DAKİKA BUGÜN: Gözler Kabine Toplantısı'nda, EYT yasası detayları açıklanıyor! 2022 EYT ne zaman çıkacak, Meclis'e geldi mi ve yaş sınırı olacak mı?

“8 EYLÜL 1999’DAN SONRA İŞE GİRENLER EYT’Yİ KAPSAMAYACAK”

Habertürk TV ekranlarına çıkan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlemesi ile ilgili şunları söyledi:

EYT ile ilgili Fuat Bey’in açıklamasını şimdi sizden öğrendim. Tabii biz görüşlerimizi, zaman zaman bir araya gelip paylaşıyoruz. Teknik çalışmaları tamamlanmamış çalışma. EYT deyince 8 Eylül 1999’dan önce işe başlamış olanlar. Bunların bazı istisnaları var. Doğum yapmış hanımların, askerlik yapmış olanların borçlanması var. Birkaç istisnai durumlar var. Onların dışında en çok sorulan soru; prim gün sayım eksik, borçlanabilir miyim? 1999’dan sonra işe girdilerse EYT’yi kapsamayacaktır. Mevcut yasamızda olan haklar devam edecek. Yurt dışında çalışanlar var. Olağanüstü bizim kurumlarımıza müracaat edenler var. Orada da benzer kafa karışıklıkları var. Onlar da ‘prim gün sayılarımızı tamamlayalım, emekli olalım’ diye kuyruklar oluşturuyor. Onlarda da aynı şey geçerli. EYT 8 Eylül 1999 öncesi işe başlamayı zorunlu kılıyor. Dünyanın neresinde olursanız olun. Aksi takdirde borçlanarak olmaz.

EYT SON DAKİKA BUGÜN: Gözler Kabine Toplantısı'nda, EYT yasası detayları açıklanıyor! 2022 EYT ne zaman çıkacak, Meclis'e geldi mi ve yaş sınırı olacak mı?

“EYT’DE YAŞ SINIRI ÇALIŞMALAR TAMAMLANDIKTAN SONRA BELLİ OLACAK”

Aralık’a kadar yaklaşık 1 milyon 900 bin kişi. Ocak ayında 2 milyonu biraz geçen kişi. Dediğimiz şartlara uygun. Prim gün sayısı ve hizmet süresi tamamlanmış olanların sayısı. Eğer hiçbir yaş sınırı olmasa bunlar giriyor. 2 milyon giriyor. Bazıları 5-6 milyon var diyor. Geçen uzman kılığında bir adam ‘Bu iş 13 milyona çıkar’ diyor. Şu anda onları belirlemeye çalışıyoruz. Müracaat ediyor. Adam daha önce Bağkur, SSK’da, yurt dışında çalışmış. Onların dosyalarını müracaat edilmeden bizbirleştiremiyoruz. O hummalı bir çalışma.Bütün çalışmalar ortaya çıktıktan, toplam tabloyu gördükten sonra yaş sınırına karar verilecek. Ben burada devleti düşünüyorum, yurttaşlarımıza en fazla katkı yapabilecek çözüm üzerinde durmam gerekir. Yaş sınırına henüz karar verilemedi. Neticede tabloya bakarak siyasi karar verilecektir. Hükümet karar verecektir. Cumhurbaşkanımız değerlendirecektir. Tabloyu tam olarak tespit etmeye çalışıyoruz. Hangi yaşta kaç kişi bulunuyor? Yaş aralığı nereden nereye geliyor. EYT’de ortalama yaş yüzde 49.9. Bu çalışmayı bitirmeye çalışıyoruz.

İlginizi Çekebilir

Acun Ilıcalı, Maribor’u satın aldı

Acun Ilıcalı’nın yeni satın aldığı takım Slovenya takımı Maribor. Acun, Maribor’u kaç milyon Euro’ya satın …

Sınırsız Hosting