Ana Sayfa / Manşet / Facebook ele geçirildi iddiası

Facebook ele geçirildi iddiası

Facebook’un hackerlar taragnıdan ele geçirildiği öne sürülüyor. Facebook çalışanlarının binaya giriş kartları çalışmıyor. (New York Times)

Facebook ele mi geçirdi. Facebook saldırı altında mı, sosyal medyada neler oluyor son iddialar. Sosyal medya platformları Instagram, Facebook ile anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’a erişim sağlanamıyor.

Sosyal Medya kullanıcıları dünya genelinde Instagram ve Facebook’a erişim sağlayamıyor. Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp da erişim sorunu yaşanan platformlar arasında yer alıyor…

Sorunun neden kaynaklandığına ilişkin henüz bir bilgi bulunmazken, birçok Twitter kullanıcısı Facebook, Instagram ve WhatsApp’a giremediğini aktarıyor.

SAAT 18:44’TE ÇÖKTÜ

Web sitelerinde gerçekleşen sorunlarına ilişkin anlık bilgiler sağlayan ‘Down Detector’ internet sitesi, dünya genelinde yaşanan sorunun TSİ ile 18.44’te başladığını bildirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, “Facebook ve Instagram servislerinde dünya genelinde erişim sorunu yaşanmakta olup, global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir” açıklaması yaptı.

WHATSAPP’TAN İLK AÇIKLAMA

Yaşanan erişim sorunuyla ilgili WhatsApp’tan yapılan ilk açıklamada, “Bazı kişilerin şu anda WhatsApp ile ilgili sorunlar yaşadığının farkındayız. İşleri normale döndürmek için çalışıyoruz ve mümkün olan en kısa sürede güncelleyeceğiz. Sabrınız için teşekkürler!” denildi.

FACEBOOK’TAN AÇIKLAMA

Söz konusu soruna ilişkin her üç sosyal medya platformunu da çatısında barındıran Facebook’un İletişim Direktörü Andy Stone, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Uygulamalarımız ve ürünlerimize erişimde bir sorun olduğunun farkındayız. Mümkün olan en kısa sürede her şeyin normale dönmesi için çalışıyoruz, verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.” ifadesini kullandı.

INSTAGRAM: BİZİMLE KALIN

WhatsApp’ın ardından Instagram da erişim sorununa ilişkin Twitter’dan açıklama yaparak, “Instagram ve arkadaşlar şu anda biraz zor zamanlar geçiriyor, bizimle kalın” dedi.

FACEBOOK’UN HİSSELERİ YÜZDE 5’İN ÜZERİNDE ÇÖKTÜ

Erişim sorununun etkisiyle Facebook’un hisseleri yüzde 5’in üzerinde düştü. Facebook, Whatsapp ve Instagram’a dünya genelinde yaşanan erişim sorunu, her üç sosyal medya platformunu çatısında barındıran Facebook’un New York borsasında işlem gören hisselerini de olumsuz etkiledi.

FACEBOOK ÇALIŞANLARI KAPIDA KALDI

Sosyal medya devi Facebook ve Instagram ile mesajlaşma uygulaması Whatsapp’a erişim hâlâ sağlanamazken, New York Times’ın teknoloji muhabiri Sheera Frenkel, Twitter’da ses getiren bir haber paylaştı.

ABD’nin saygın gazetelerinden New York Times’ın teknoloji muhabiri Sheera Frenkel, küresel ölçekteki kesintinin boyutlarını değerlendirmek üzere bu sabah Facebook’un binalarına girmek isteyen çalışanların kapıdan içeriye giremediklerini yazdı.

Bilgiyi Facebook’ta çalışan bir arkadaşıyla yaptığı telefon görüşmesine dayandıran Frenkel, çalışanların kartlarının kapıları açmadığını aktardı.

İlginizi Çekebilir

Sarıyer’de taksici cinayeti

İstanbul taksici cinayeti. Sarıyer’de taksici öldürüldü. İzmir’de katledilen taksici Oğuz Erge cinayetinin yankıları sürerken bu …

Sınırsız Hosting