Ana Sayfa / Ekonomi / Facebook, WhatsApp kesintileri ne kadar sürecek

Facebook, WhatsApp kesintileri ne kadar sürecek

WhatsApp kesintisi kaç gün sürecek, geldi mi? Facebook kesintisi ne kadar sürecek, Instagram neden göçtü bilgisi. Facebook, WhatsApp ve Instagram’daki erişim sorununun bir kaç gün sürebileceği belirtildi.

Facebook ve Instagram ile WhatsApp erişim sorununun bir kaç gün sürebileceği öne sürülüyor. Dünya genelinde Face, WhatsApp ve Instagram kesintisi sürüyor. Sosyal medyada Facebook, WhatsApp ve Instagram’daki erişim sorununun bir kaç gün sürebileceği belirtildi yönünde iddialar var.

FACEBOOK BORSA DA DA ÇÖKTÜ

Sosyal medya platformu Facebook, sahibi olduğu Instagram ve WhatsApp’la birlikte TSİ 18.44 itibari ile erişim sıkıntısı yaşanıyor. Sorunun küresel olduğu düşünülürken kullanıcılar uygulamalara büyük tepki gösteriyor.

BÜYÜK KAYIP

Büyük kesintinin ardından Facebook’a bir kötü haber de borsadan geldi.

Son verilere göre Facebook borsada yüzde 5’in üzerinde değer kaybetti. Nasdaq’da işlem gören hisse senedi, yüzde 5,75’lik değer kaybıyla 323,28 dolardan işlem görüyor.

TWİTTER DA ÇÖKMEK ÜZERE

Öte yandan Facebook, WhatsApp ve Instagram’ın ardından sosyal medya platformu Twitter’da da erişim problemi yaşanıyor. Kullanıcılar, ‘yanıtla’ kısmına giremiyor.

“GERÇEKTEN HERKESE MERHABA”

Instagram, Facebook, ve WhatsApp’a erişim sorunu yaşanırken Twitter’ın resmi hesabından “Gerçekten herkese merhaba” paylaşımı yapıldı. Bir süre sonra WhatsApp’tan gönderinin atlına “Merhaba” yanıtı geldi.

Twitter CEO’su Jack Dorsey de WhatsApp’ın uçtan uca şifreleme yöntemine gönderme yaparak, “Bu konuşmanın şifrelenmesi gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

‘YERLİ MESAJLAŞMA UYGULAMALARIMIZIN ÖNEMİNİ ORTAYA ÇIKARIYOR’

Sosyal medya platformalarında yaşanan sorunların yerli ve milli mesajlaşma uygulamalarının önemini daha çok ortaya çıkardığının altını çizen Sayan, “Kullanıcı sayısı arttıkça ekonomik değeri büyüyen bu platformların, kullanıcılarına karşı daha fazla sorumlu olması gerekiyor. Bu mecralarda sıkça yaşanan kesintiler, tüketici hakları yönünden yeni bir düzenleme ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Bu tür sorunlar, yerli ve milli mesajlaşma uygulamalarımızın önemini bir kez daha ortaya çıkarıyor. Tüm vatandaşlarımızı yerli ve milli uygulamalarımızı kullanmaya davet ediyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir

Restorant ve Cafe boykotu büyüyor

Türkiye genelinde 20-21 Nisan’da lokanta., cafe ve restorantlara gitmeme boykotu büyük bir hızla yayılıyor. lokanta, …

Sınırsız Hosting