Ana Sayfa / Kadınca / Fadime Sertçelik neci, nereli ve kim?

Fadime Sertçelik neci, nereli ve kim?

Prof. Dr. Fadime Sertçelik aslen nereli, kim, neci , yaşı eğitimi en? NTV’de deprem yayınına katılan Prof. Fadime Sertrçelik önemli açıklamalardan bulundu

Fadime Sertrçelik aslen nereli, kaç yaşında hangi üniversitede ve kimdir merak ediliyor.  Prof. Fadime Sertrçelik NTV yayınına katılarak son depremle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Jeofizik Müh. Master ve doktorasını Boğaziçi Üni’de tamamladı. Şu an araştırmalarını burslu olarak GFZ (Helmholtz Centre Potsdam) Alman Araştırma Merkezi’nde yürütüyor. İnsan kaynaklı deprem mekanizmaları üzerine çalışmalarına devam ediyor.

SERTÇELİK ÖNCEKİ AÇIKLAMASI NASILDI

“HAZIRLIKLI OLMAK ZORUNDAYIZ”

“İstanbul’da olan bir deprem çok da büyük olmamasına rağmen insanları biraz düşünmeye sevk ediyor. Çünkü yaşadığımız evimizin sağlam olması gerekiyor. Depreme nerede yakalanacağımız belli değil. Kimimiz alışveriş merkezinde, kimimiz evde uyurken, kimimiz çalışırken ya da yolda yürürken farklı yerlerde yakalanacak. Bu duruma baktığınızda sadece evimizi ve iş yerimizi sağlamlaştırmak yetmiyor. Şehir olarak, ülke olarak, toplum olarak her konusuyla depremlere hazırlıkla olmak zorundayız.”

GÜÇLENDİRİLMEMİŞ BİNALARDA YAŞAYANLAR TEHDİT ALTINDA

“Dün de yaşadık depremi, sallandık ve çok kısa bir süre içerisinde normal yaşantımıza devam ettik. Ama ağır hasarlı olup ya da güçlendirilmiş olan binalar gerçek anlamda güçlendirilmediyse o binalarda yaşayanları bir tehdit bekliyor. Bir olumsuzlukla karşılaşabilir burada yaşayan insanlar. Onun dışında Kocaeli’ye baktığımızda, biz Kocaeli’de depremi yaşarken İstanbul ne kadar etkilendiyse, İstanbul’da olacak bir depremi de Kocaeli’de o kadar hissedeceğiz. Yani normal şartlarda yıkım oluşturacak bir büyüklük değil, aslında orada 7 büyüklüğünde bir deprem olması Kocaeli’nin konumu itibariyle yıkım oluşturmaması gerekir. Eğer binamıza güvenmiyorsak, bir önlem almazsak bunlar maalesef ölümcül sonuçlar oluşturabilir. Dediğim gibi o riskli binalar tehlike altında ama onun dışında yeni yapılan ve yeni deprem yönetmeliğine uygun olan binalar tehlike arz etmiyor.”

İlginizi Çekebilir

Nemo Eurovision 2024’ü kazandı

Eurovision 2024 şarkı yarışmasını İsviçre kazandı. İsviçreli Nemo Eurovision7u kazandı. İsveç’in Malmö kentinde, bu yıl …

Sınırsız Hosting