Ana Sayfa / Genel / Fas depreminde kaç kişi öldü?

Fas depreminde kaç kişi öldü?

Fas’ta büyük deprem meydana geldi. Deprem çok büyük yıkıma yol açtı. 6.8 büyüklüğündeki deprem herkesi şoka uğrattı. Deprem hakkında tüm merak edilenler ve bilinmeyenler.

Fas İçişleri Bakanlığı, 6,8 büyüklüğündeki depremin Fas’ın merkezini vurduğunu ve en az 1037 kişinin öldüğünü açıkladı. Bazıları ağır olmak üzere yüzlerce kişi de yaralandı.

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu, depremin merkez üssünün Marakeş’in 71 km güney batısında Yüksek Atlas Dağları’nda, 18,5 km derinlikte olduğunu açıkladı.

Deprem Cuma gecesi yerel saatle 23:11’de meydana geldi. Depremden 19 dakika sonra 4,9 şiddetinde bir artçı şok meydana geldi.

Bakanlık, Marakeş’te ve güneyde depremden etkilenen bölgelerde ölümlerin olduğunu söyledi.
Depremin merkezi olan dağlık bölgede enkaz altında kurtarılmayı bekleyenlerin olduğu, ancak yolların hasar görmesi ve heyelan nedeniyle bölgeye ulaşımın sınırlı olduğu bildiriliyor.İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, “Geçici bir rapora göre, deprem el-Huz, Marakeş, Ouarzazat, Azilal, Chichaoua ve Taroudant bölgelerinde oldu” denildi.

X’te (eski adıyla Twitter) yayınlanan video görüntülerinde hasar görmüş binalar ve moloz yığınına dönmüş sokaklar görülüyor.

Reuters haber ajansına konuşan bir bölge sakini, Marakeş’in eski kentindeki bazı binaların çöktüğünü söyledi.Bölge sakinleri, şehrin güçlü artçı şoklarla sarsılması ihtimaline karşı geceyi dışarıda geçirdi.

Tarihi kentteki bir depremzede AFP ajansına yaptığı açıklamada, “İnsanlar şok ve panik içindeydi. Çocuklar ağlıyordu ve ebeveynler perişan haldeydi” dedi.Elektrik ve telefon hatlarının 10 dakika boyunca kesik olduğunu ekledi.

AFP ayrıca bir ailenin yıkılan bir evin enkazında mahsur kaldığını ve Marakeş’te çok sayıda kişinin hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

Yüksek Atlas Dağları’nın yerleşime uzak bir bölgesinde meydana gelen depremin merkez üssünün nispeten sığ olduğu ve sarsıntıların yaklaşık 350 km uzaklıktaki başkent Rabat’ın yanı sıra Kazablanka ve Essaouira’da da hissedildiği bildirildi.

İlginizi Çekebilir

Yanmış tencere tava temizliği

Mutfakta yanan tencere ve tavalar nasıl temizlenmeli, yanmış tava ve tencere temizliği için gerekli malzemeler. …

Sınırsız Hosting