Ana Sayfa / Manşet / FED faiz arttırdı 19 Aralık

FED faiz arttırdı 19 Aralık

ABD merkez Bankası Fed faizleri 0,25 arttırdı. FED faiz arttırımı doları ve dövizi nasıl etkileyecek?ABD Başkanı Donald Trump’ın baskılarına rağmen ABD Merkez Bankası Fed faizleri 0.25 puan artırarak 2.25-2.50 aralığına çekti. Fed 2019 yılındaki faiz artış beklentilerini üçten ikiye indirdi. Faiz komitesindeki 10 üye de faizlerin artırılması yönünde oy kullandı. Dolar/TL Fed kararının ardından 5.30’un altındaki seyrini sürdürdü.

FED 19 Aralık faizleri arttırdı. ABD’De faiz arttı Amerika merkez Bankası kararı sonrası dolar ve döviz piyasalarında da hareketlelik gözlemleniyor. 
ABD Başkanı Donald Trump bugün Fed kararı öncesi attığı tweet’te “Fed’deki insanlar bir yanlış daha yapmadan bugün Wall Street Journal’da yayımlanan makaleyi umarım okurlar. Ayrıca, piyasadaki likiditeyi şu anda olduğundan daha düşük hale getirmezler. 50 milyarlık varlık azaltımını durdurun. Sadece anlamsız rakamları takip etmek yerine piyasaları hissedin. İyi şanslar!” ifadelerini kullanmıştı.

Fed faiz arttırımı Türk piyasalarınca da çok yakında takip ediliyordu. Türkiye’de dolar, altın ve borsa da Fed faiz kararından etkilenmiş durumda. Finas analistleri ABD’De Trump’a rağmen FED’in faiz artırmasının önümüzdeki günlerde piyasalarda yeni dalgalanmaların yaşanmasına yol açacağını belirtiyor. 

İlginizi Çekebilir

Musavvat Dervişoğlu İYİ Parti lideri oldu

İYİ Parti lideri Musavvat Dervişoğlu oldu. Yİ Parti’nin 5. Olağanüstü Kurultayı sona erdi. Kongrenin ilk …

Sınırsız Hosting