Ana Sayfa / Manşet / FED sınırsız parasal genişleme

FED sınırsız parasal genişleme

Amerika merkez Bankası sınırsız parasal genişleme adımını attı, piyasaya para yağacak ABD’Dde. FED, koronavirüse karşı son kozunu oynadı ve Amerika piyasalara sınırsız para akıtacak. ABD Merkez Bankası (Fed), corona virüsü salgınının ekonomik etkilerini azaltmak üzere sınırsız parasal genişleme kararı aldı. Ekonominin salgından ağır bir darbe alacağını açıklayan Fed, işletmelerin krediye erişimini kolaylaştırmayı ve kamunun açıkladığı ekonomik paketleri desteklemeyi hedefliyor.

FED’in son adımı piyasalara sınırsız parasal genişleme imkanı vermesi. Dünya koronavirüse karşı finansal olarak hangi adımları atıyor, piyasaların ve ekonomilerin göçmemesi için likit açılımı. ABD Merkez Bankası (Fed), corona virüsü salgını nedeniyle ağır darbe alan ekonomiye destek için olağanüstü bir karar daha aldı.

Daha önce 700 milyar dolarlık Hazine tahvili ve ipotek destekli menkul kıymet alımı yoluyla parasal genişleme yapacağını açıklayan Fed, bugün bu alımların sınırsız olacağını açıkladı.

Fed bu adımla, borçlanma maliyetlerini düşük tutmayı ve zor durumdaki piyasalara kredi akışının canlı kalmasını sağlamayı hedefliyor.

OLAĞANÜSTÜ ADIMLAR ARKA ARKAYA GELİYOR

Washington Post, Fed’in bu adımla birlikte 2008 finans krizi döneminde attığı olağanüstü adımların ötesine geçtiğini yazdı.

Fed ayrıca, krediye erişemeyen küçük işletmelere kredi temin etmek için de bir mekanizma hazırlığında olduğunu açıkladı.

Normalde küçük işletmeler, teminat başta olmak üzere birçok sorun nedeniyle faiz oranları düşük olsa da krediye erişmekte sorun yaşıyor. Fed, yeni mekanizmayla bu kilidi aşmayı hedefliyor.

Açıklamada “Fed, bu zor dönemde hane halkları, işletmeler ve ABD ekonomisini desteklemek için tüm araçlarını kullanmaya hazır. Açık ki ekonomimiz ciddi bir bozulmayla karşı karşıya kalacak. İş ve gelir kaybını sınırlamak için kamu ve özel sektörde agresif çabalar gerekli” denildi.

Banka ayrıca, kamu tahvillerinin yanı sıra ipotek destekli menkul kıymetler dışında özel tahvilleri de satın alacağını açıkladı.

İlginizi Çekebilir

Bolu Tüneli 50 gün kapanıyor

Bolu Dağı tünelinin İstanbul istikametine olan bölümü 50 gün süreyle kapatılıyor. Bolu Dağı tüneli uzatma …

Sınırsız Hosting