Ana Sayfa / Spor / Fenerbahçe şampiyonluğa tutundu

Fenerbahçe şampiyonluğa tutundu

Fenerbahçe Süper Lig’e havlu attı mı, şampiyonluğu iddiasından vazgeçti mu. 2023-2024 Süper Lig Şampiyonu Galatasaray olacak gibi görünüyor mu. Fenerbahçe-Kasımpaşa maçı sonucu 2-1, Fenerbahçe – Kasımpaşa maçının canlı anlatımı HTSPOR’da. Trendyol Süper Lig’in 27. haftasında Fenerbahçe, Sami Uğurlu yönetiminde başarılı sonuçlar alan Kasımpaşa ile karşı karşya geliyor. Ligde geride kalan 26 maçta 21 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgi yaşayan sarı-lacivertli takımın 67 puanı bulunuyor. Süper Lig’de son 4 maçında hanesine 10 puan yazdıran Kasımpaşa ise 26 karşılaşmada 11 galibiyet, 6 beraberlik ve 9 yenilgiyle 39 puan topladı

Fenerbahçe, Kasımpaşa’yı 2-1 ile geçti. Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 27. haftasında ağırladığı Kasımpaşa’yı geriden gelerek 2-1 mağlup etti. Mert Hakan Yandaş ve Batshuayi’nin 90+6’daki penaltı golüyle galibiyete uzanan sarı-lacivertliler, puanını 70 yapıp maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Kasımpaşa’nın maçtaki tek golü Porozo’dan geldi.

Trendyol Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, 27. haftada Kasımpaşa’yı ağırladı. Sarı-lacivertliler oldukça zorlandığı mücadeleyi geriden gelerek 2-1 kazanmayı başardı.

Lacivert-beyazlılar, 58. dakikada Porozo’nun kafa vuruşuyla Kadıköy’de 1-0 öne geçti.

Bu golden sonra toparlanan Fenerbahçe, 64’te Mert Hakan Yandaş’ın frikikten attığı müthiş golle 1-1’i yakaladı.

VAR UYARDI, PENALTI GELDİ!

90+6’da VAR uyarısının ardından kazanılan penaltıda topun başına geçen Batshuayi, kaleci Ali Yaşar’dan dönen topu tamamlayarak takımına üç puanı getirdi: 2-1.

Son 6 maçta 5. galibiyetini alan Fenerbahçe puanını 70 yapıp maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren 5. sıradaki Kasımpaşa ise deplasmanda 2 maç sonra mağlup olup 39 puanda kaldı.

Ligde geride kalan 26 maçta 21 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgi yaşayan sarı-lacivertli takımı 67 puanı bulunuyor.

Süper Lig’de son 4 maçında hanesine 10 puan yazdıran Kasımpaşa ise 26 karşılaşmada 11 galibiyet, 6 beraberlik ve 9 yenilgiyle 39 puan topladı.

Trendyol Süper Lig’in 27. haftasında Fenerbahçe sashasında ligin formda takımlarından Kasımpaşa’yı konuk etti.

POROZO ATTI

59. dakikada Haris Hajradinovic’in ortasında altı pasın içerisinde topa iyi yükselen Porozo düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

MERT HAKAN’DAN MÜKEMMEL GOL

Kasımpaşa’nın attığı gol sonrası Fenerbahçe baskısını arttırdı. Orta alanda topu kazanan Ferdi yerde kaldı. Hakem serbest vuruşu verdi. Topun başına geçenMert Hakan barajın üstünden topu geçirdi ve topu direğin dibinden ağlara gönderdi. Durum 1-1 oldu.

İşte Mert Hakan’ın o golü;

İçinden De Bruyne çıktı! Mert Hakan'dan olağanüstü gol

5 İSİM KART SINIRINDA

Sarı-lacivertli ekipte 5 oyuncu sarı kart sınırında bulunuyor.

Geçen hafta kart sınırında olan Dusan Tadic, Sebastian Szymanski, Michy Batshuayi ve Alexander Djiku’ya Çaykur Rizespor deplasmanında sarı kart gören Cengiz Ünder de eklendi.

Bu futbolcular kart görmesi durumunda, bir sonraki hafta deplasmanda oynanacak Atakaş Hatayspor mücadelesinde forma giyemeyecek.

5 İÇ SAHA MAÇININ 3’ÜNÜ KAZANAMADI

Bu sezon deplasmanda daha çok puan toplayan Fenerbahçe, iç sahada ise 9 puan kaybetti.

Evindeki 13 lig maçında 9 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi alan İsmail Kartal’ın öğrencileri, son 5 maçın 3’ünde rakipleriyle berabere kaldı.

Ligde 17. haftada oynanan Galatasaray derbisinden golsüz beraberlikle ayrılan sarı-lacivertliler, 21. haftada Yılport Samsunspor’la da 1-1 berabere kaldı. Fenerbahçe evinde oynadığı son maç olan Corendon Alanyaspor karşılaşmasını da 2-2’lik skorla tamamlayarak, evindeki son 5 maçta 6 puan kaybetti.

42. RANDEVU

İki takımın bugüne kadar karşı karşıya geldiği 41 lig maçında Fenerbahçe 33 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, 4 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. Kasımpaşa ise 4 kez 3 puana uzanan taraf oldu.

Sarı-lacivertli takım bu karşılaşmalarda 104 kez gol sevinci yaşarken, kalesinde ise 37 gol gördü.

ÖNE ÇIKAN NOTLAR:

● Fenerbahçe’nin Süper Lig’de 20+ kez karşılaştığı takımlar arasında en yüksek galibiyet oranı yakaladığı rakibi Kasımpaşa (%80; 33G 4B 4M). Kasımpaşa ile oynadığı son yedi lig maçını toplam 23 gol atarak kazanan sarılacivertliler (ortalama 3.3), bu süreçte kalesinde sadece beş gol gördü.

● Kasımpaşa’nın Süper Lig deplasmanlarında Fenerbahçe’den (15M & 48 gol) daha fazla mağlup olduğu ve gol yediği tek rakibi Beşiktaş (16M & 49 gol).

● Bu sezon Süper Lig’deki puan kayıplarının %82’sini iç saha maçlarında yaşayan Fenerbahçe (9/11), evinde oynadığı son beş karşılaşmanın sadece ikisini kazanabildi (3B).

● Süper Lig deplasmanlarındaki son iki maçını kazanan Kasımpaşa, dış sahada üst üste üç galibiyet aldığı son dönemi Nisan-Mayıs 2022’de yaşadı.

● Bu sezon Süper Lig’de oynadığı 26 maçta 114 net gol pozisyonuna giren Fenerbahçe, Opta’nın detaylı analize başladığı 2014/15’ten bu yana bir sezondaki en yüksek sayısına ulaştı. Bu dönemde tek sezonda sarılacivertlilerden daha yüksek bir sayıya ulaşan tek ekip ise Galatasaray (2020/21; 40 maçta 126 net gol pozisyonu).

● Süper Lig’deki son dört maçını kaybetmeyen Kasımpaşa (3G 1B), daha uzun bir yenilmezlik serisini en son Sami Uğurlu’nun kulüpteki ilk deneyiminde çıktığı ilk altı karşılaşmada yaşadı (Aralık 2021-Ocak 2022; 5G 1B).

● Süper Lig’de forma giydiği son iki maçta birer gol Fenerbahçe santrforu Edin Dzeko, bu sezon üst üste 3+ lig karşılaşmasında gol sevinci yaşadığı tek dönemi Ekim 2023’te geçirdi (4 maç) ve bu serinin ikinci mücadelesinde Kasımpaşa ağlarını havalandırdı (1 gol).

● Bu sezon oyuna sonradan dahil olduğu Süper Lig maçlarında en fazla golde payı bulunan oyuncu İrfan Can Kahveci (3 gol & 3 asist). 2014/15 sonrası dönemde sarı-lacivertli formayla bir sezonda daha yüksek sayıya ulaşan tek isim ise Mathieu Valbuena (7; 2017/18).

● Ligdeki son iki maçında da skor katkısında bulunan Kasımpaşa oyuncusu Haris Hajradinovic (1 gol & 2 asist), Süper Lig kariyerinde ilk kez üç karşılaşmalık seri yakalamayı hedefliyor (177 maç).

● İsmail Kartal’ın Süper Lig’de Fenerbahçe’nin başında puan kaybetmeden Kasımpaşa’dan (4G) daha fazla karşılaştığı tek takım Çaykur Rizespor (5G). Kasımpaşa’yı çalıştıran Sami Uğurlu’nun ise Süper Lig kariyerinde puan alamadan Fenerbahçe’den (2M) daha fazla karşılaştığı tek rakibi İstanbul Başakşehir (3M).

İlginizi Çekebilir

Canlı Fenerbahçe-Beşiktaş izle bilet fiyatları

Fenerbahçe-Beşiktaş canlı derbi maçı izle tarihi ve bilet fiyatları. Cumartesi günü gerçekleşecek Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin biletleri …

Sınırsız Hosting