Ana Sayfa / Manşet / Fenerbahçe-Beşiktaş geniş özeti

Fenerbahçe-Beşiktaş geniş özeti

Fenerbahçe-Beşiktaş maçını sonucu golleri ve maçın önemli pozisyonları. Sergen Yalçın, Kadıköy’de Erol Bulut’u mağlup etti. Beşiktaş, Fenerbahçe’yi deplasmanda 4-3 yendi.

Canlı Maç Fenerbahçe-Beşiktaş maçının sonucu geniş özeti ve golleri. Fenerbahçe Beşiktaş karşısında 4-3 yenildi kendi evinde. Süper Lig’in 10. haftasında Fenerbahçe, derbi maçta Ülker Stadyumu’nda Beşiktaş’ı konuk ediyor. İki takımın da zirveden kopmamak için galibiyet parolasıyla çıkacağı maçı Tugay Kaan Numanoğlu yönetiyor.

BEŞİKTAŞ 15 YIL SONRA KADIKÖY’DE KAZANDI

Fenerbahçe 2-4 Beşiktaş 

  • 1′ Karşılaşma başladı.
  • 2′ Pelkas’ın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Perotti’nin vuruşu auta gitti.
  • GOL! 4′ Larin’in pasıyla topla buluşan Aboubakar, caza sahasına girer girmez yaptığı sert vuruşla ağları havalandırdı. 0-1
  • GOL! 20′ Ghezzal’ın ortasında ceza sahası içinde bomboş kalan Aboubakar’ın kafa vuruşu ağlarla buluştu.
  • 25′ Gökhan’ın ortasında Pelkas’ın ceza sahasında gelişine yaptığı vuruş üstten auta çıktı.
  • GOL! 34′ Kullanılan kornerde Tisserand’ın indirdiği topa dokunan Cisse, farkı bire indirdi.
  • 36′ Sakatlanan Perotti maça devam edemedi. Arjantinli yıldızın yerine Caner oyuna dahil oldu.
  • 39′ Aboubakar’ın ceza sahasının hemen dışında çektiği şut, savunmaya çarparak az farkla kornere gitti.
  • 44′ Mensah’ın ceza sahası dışından çektiği sert şut kaleyi bulmadı.
  • 45+2′ İlk yarı 2-1 Beşiktaş’ın üstünlüğü ile sona erdi.
  • 46′ İkinci yarı başladı.
  • KIRMIZI KART! 50′ İkinci sarı karttan kırmızı kart göre Larin, oyun dışında kaldı.
  • 52′ Serbest vuruşta Caner’in yaptığı ortaya Ozan Tufan’ın kafa vuruşu üstten auta gitti.
  • GOL! 53′ Kullanılan serbest vuruşta savunmanın uzaklaştıramadığı topu Josef ortaya çevirdi. Necip kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.
  • 63′ Gökhan’ın ortasında Ozan’ı kafa vuruşu kalecide kaldı.
  • GOL! 68′ Ceza sahası içinde oluşan karambolde topa son vuran Ozan Tufan, farkı bire indirdi.
  • GOL! 88′ Hızlı gelişen Beşiktaş atağında Mert Hakan’dan topu kapan N’Koudou’nun ortasında N’Sakala’nın vuruşu ağlara gitti.
  • 96.dakikada Ozan Tufan penaltıdan Fenerbahçe’nin 3. golünü attı.

Fenerbahçe, son lig maçında deplasmanda Gençlerbirliği’ni 5-1 mağlup etmişti. Beşiktaş ise sahasında konuk ettiği Medipol Başakşehir maçından 3-2 galip ayrılmıştı.

İLK 11’LER:

FENERBAHÇE: Altay, Gökhan, Lemos, Tisserand, Novak, Gustavo, Sosa, Pelkas, Ozan, Perotti, Cisse

YEDEKLER: Ahmet Oytun, Serdar, Mert Hakan, Ferdi, Sadık, Thiam, Ömer Faruk, Uğur Kaan, Caner, Ademi

TEKNİK DİREKTÖR: Erol Bulut

BEŞİKTAŞ: Utku, Rosier, Necip, Montero, Rıdvan, Josef, Atiba, Mensah, Ghezzal, Larin, Aboubakar

YEDEKLER: Emre, N’Koudou, Güven, Oğuzhan, N’Sakala, Welinton, Hüseyin, Kartal, Serdar

TEKNİK DİREKTÖR: Sergen Yalçın

Fenerbahçe’de kaleci Harun, Tolga Ciğerci, Samatta, Nazım Sangare, Sinan Gümüş ve Enner Valencia forma giyemeyecek olan isimler… Beşiktaş’ta da Vida, Gökhan Töre, Ajdin Hasic’in yanı sıra cezalı olan Dorukhan Toköz ve Ersin Destanoğlu takımını yalnız bırakacak.

FENERBAHÇE ÜSTÜN

İki ekip bugüne kadar tarihlerinde 351 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda Fenerbahçe 133 galibiyet elde ederken, 125 maçı da Beşiktaş kazandı. 93 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Fenerbahçe’nin attığı 485 gole Beşiktaş 443 golle cevap verdi.

İki ezeli rakip lig maçlarında ise 128 kez mücadele etti. Bu karşılaşmalarda Fenerbahçe’nin 47, Beşiktaş’ın 40 galibiyeti bulunuyor. 41 karşılaşma da berabere bitti. Ligdeki karşılaşmalarda Fenerbahçe 144 gol atarken, Beşiktaş ise 143 kez fileleri havalandırdı. Ezeli rakiplerin son mücadelesinde, Beşiktaş rakibini 2-0 mağlup etmişti. Bu mücadelede siyah-beyazlıların ikinci golünde asisti Caner Erkin yaparken, golü de Gökhan Gönül atmıştı. İki futbolcu bugün, Beşiktaş karşısında Fenerbahçe formasıyla mücadele ediyor.

Fenerbahçe, evindeki son maçta Konya’ya 2-0 kaybetmişti ancak ezeli rakibine 2005’ten bu yana sahasında galibiyet sevinci yaşatmadı. Oynadığı sekiz lig maçının dördünü kazanabilen 13 puanlı Beşiktaş ise bu sezon büyük maçlarda 2’de 2 yaptı: Trabzonspor (D) 3-1, Başakşehir 3-2…

SERGEN YALÇIN:1-EROL BULUT: 1

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde Erol Bulut ve Sergen Yalçın, teknik adamlık kariyerlerinde 3. kez karşı karşıya gelecek. Geçtiğimiz sezon Erol Bulut, Aytemiz Alanyaspor’u çalıştırırken, ligin ilk yarısında Sergen Yalçın’ın hocalığını yaptığı Yeni Malatyaspor’u deplasmanda 3-2 mağlup etmeyi başarmıştı. Bu mücadelenin ilk yarısında Alanyaspor 3-0 öne geçerken, Sergen Yalçın’ın ekibi Yeni Malatyaspor, ikinci yarıda 2 gol bulmuş ancak sahadan puansız ayrılmıştı.

Ligin ikinci yarısında Beşiktaş’ın başına geçen Yalçın, bu kez Alanyaspor deplasmanında siyah-beyazlı ekibin hocası olarak boy gösterdi. Erol Bulut’un ekibi bu maçta Juniors Fernandes’in golüyle ilk yarıyı önde kapatsa da, Sergen Yalçın’ın Beşiktaş’ı ikinci yarıda Burak Yılmaz’ın attığı gollerle rakibini 2-1 mağlup ederek sahadan 3 puanla ayrılmıştı.

İlginizi Çekebilir

Bolu Tüneli 50 gün kapanıyor

Bolu Dağı tünelinin İstanbul istikametine olan bölümü 50 gün süreyle kapatılıyor. Bolu Dağı tüneli uzatma …

Sınırsız Hosting