Ana Sayfa / Ekonomi / Fenerbahçe Borsada da lider

Fenerbahçe Borsada da lider

Fenerbahçe hisseleri borsada yatırımcısını adeta uçurdu servet kazandırdı., En iyi yatırım tavsiyesi hisse Fenerbahçe oldu. Borsa İstanbul’da işlem gören Fenerbahçe Futbol A.Ş’nin hisseleri 2022 yılında yüzde 158,9 değer kazanarak tüm zamanların en iyi yıllık performansını sergiledi. Ligde lider konumda olan Galatasaray’da ise 2010 yılından bu yana hisselerdeki en büyük artış meydana geldi.

Borsa İstanbul’da Fenerbahçe hissesi alanlar servet sahibi oldu. Fenerbahçe hisse senetleri rekor üstüne rekor kırıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) yaptığı faiz indirimleri, mevduat ve faizlerin düşük olmasıyla birlikte yatırımcıların borsaya ilgisi artmış durumda. Analistler, geçen yıl resesyon endişelerinin küresel piyasaları meşgul etmeyi sürdürdüğünü belirtirken atırımcıların geçen ay spor hisselerine ilgi gösterdiğini aktardı.

NTV’nin haberine göre transfer sezonlarında da spor hisselerinde hareketlilik görülürken, yapılan sponsorluk anlaşmaları ve yayın gelirleri de spor hisselerini yukarı yönlü etkiledi.

FENERBAHÇE’DEN TÜM ZAMANLARIN REKORU

Borsa İstanbul’da işlem gören Fenerbahçe Futbol AŞ’nin hisseleri 2022 yılında yüzde 158,9 değer kazanarak tüm zamanların en iyi yıllık performansını sergiledi. Fenerbahçe’nin hisse fiyatı da 85,00 lira ile geçen sene tarihi zirveyi gördü. Fenerbahçe, hem yeşil sahalarda hem de borsada yatırımcısını sevindirdi.

GALATASARAY’DA SON 12 YILIN EN BÜYÜK ARTIŞI

Galatasaray 2010 yılından bu yana en iyi yıllık performansını gösterdi. Yatırımcısına yüzde 143,4 kazandıran Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ’nin 2010 yılından bu yana en iyi performansını sergiledi. Ligde Fenerbahçe’yle zirve mücadelesi veren Galatasaray’ın hisse fiyatı ise 9,59 lira ile 2011 yılından bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Ligde lider konumda olan Galatasaray, deplasmanda son yıllardaki en başarılı performansını sergiliyor. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ ise 2022 yılında yatırımcısına yüzde 43,1 kazandırdı.

BEŞİKTAŞ VE TRABZONSPOR YATIRIMCISINI ÜZDÜ

Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği’nin hisseleri ise geçen yıl yüzde 21 düşüş kaydetti. Spor şirketlerinin aralık ayında sergilediği hisse performansına bakıldığında Fenerbahçe ve Galatasaray yatırımcısını sevindirirken,

Fenerbahçe yıl genelinde olduğu gibi aralık ayında da yatırımcısına en fazla kazandıran spor şirketi oldu. Aralık ayında Fenerbahçe’nin hisseleri yüzde 9,5, Galatasaray’ın hisseleri yüzde 4,6 arttı. Bu dönemde borsada yatırımcısına Beşiktaş yüzde 0,3, Trabzonspor yüzde 6,1 kaybettirdi.

İlginizi Çekebilir

GKN Kargo battı

Gökhan Akyürek’in GKN Kargo şirketi iflas etti. GS ve BJK’ya sponsor olan kargo firması iflas …

Sınırsız Hosting