Ana Sayfa / Manşet / Ferhat Encü nereli, neci ve kim?

Ferhat Encü nereli, neci ve kim?

Ferhat Encü aslen nereli, eğitimi, yaşı ve kimdir bilgileri. HDP İstanbul İl başkanı olan Ferhat Encü kimdir soruları. Terör örgütü PKK’nın kampında silahlı eğitim alan Ferhat Encü, HDP İstanbul İl Başkanı oldu. Encü daha önce ‘terör propagandası yapmak’ suçundan hapse mahkum edilmiş ve bu nedenle vekilliği düşürülmüştü.

Ferhat Encü aslen nereli, neci ve kim, yaşı bilgileri. HDP İstanbul İl Kongresi bugün terör örgütü PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan sloganlarıyla yapıldı. Kongrede partinin yeni il başkanları da belli oldu.

HDP İSTANBUL İL BAŞKANLARI

PKK kamplarında yaklaşık bir ay silahlı eğitim aldıktan sonra vekil olan ve terör örgütü propagandası yapmak suçundan hüküm giymesinin ardından vekilliği düşürülen Ferhat Encü ile İlknur Birol il başkanı seçildi.

Şırnak Başsavcılığı’nın üç yıl önce hazırladığı iddianamede HDP Cizre İlçe Başkanlığı’nda çaycılık yapan D.E.’nin ifadesi de yer almıştı.

“EĞİTİM OLMAZSA VEKİL OLAMAZLAR”

D.E. ifadesinde “4 milletvekili, milletvekili olmadan önce PKK’nın Cudi kampına gitti. Burada yaklaşık 20 gün silahlı ve ideoloji eğitimi aldıklarını, eğitimi başarı ile tamamladıklarını, eğitimi yapamazlarsa milletvekili olamayacaklarını bizzat bana söyledi.” demişti.

O dört milletvekilinin Faysal Sarıyıldız, Ferhat Encü, Leyla Birlik ve Aycan İrmez olduğu açıklanmıştı.

Ferhat Encü Kimdir ?

25. dönem HDP Şırnak milletvekili adayı.

1985 yılında Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı köyünde dünyaya gelen Encü, İlk, orta ve lise öğrenimi Gülyazı köyünde tamamladı. 2009 yılında çukurova üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Maden bölümünü okumaya başladı. Uludere olayından sonra yakınlarını kaybeden ailelerin sözcülüğünü yapmaya başlayan Encü, eğitimine ara verdi.

Abdullah ve Halime Encü’nün oğludur. Lise mezunu olan Encü çok iyi düzeyde Kürtçe biliyor.

Roboski’de 11 akrabasını ve kardeşi Serhat Encü’yü kaybettikten sonra politikaya girdi.

4 Kasım 2016’da Şırnak’ta tutuklanan Encü hakkında, Roboski katliamının ardından köye taziye ziyaretinde bulunan dönemin Uludere Kaymakamı Naif Yavuz’u öldürmeye teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

15 Şubat’ta tahliye edilen Hdp Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, savcılığın itirazı üzerine Şırnak Şerafettin Elçi Havaalanı’nda gözaltına alınarak Cizre Adliyesi’ne götürüldü. Encü, yargılandığı Şırnak 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin üst mahkemesi konumunda olan Cizre 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Burada, savcılığın tutuklama yönündeki talebine karşı savunması alınan Encü’nün tutuklanmasına karar verildi.

İlginizi Çekebilir

Yaş Çay 2024 alım fiyatı

2024 yaş çay alım fiyatı belli oldu. yaş çay kilogram fiyatı 2024 açıklandı. Tarım ve …

Sınırsız Hosting