Ana Sayfa / Genel / Feyzi Erçin’e büyük destek

Feyzi Erçin’e büyük destek

Feyzi Erçin, Boğaziçi Üniversitesi’nde ders vermesi yasaklandı öğrencileri destek verdi. Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Feyzi Erçin için destek kampanyası başlatıldı. 

Feyzi Erçin kim, neci ve neden TT oldu bilgileri. Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrencilere ve eylemlere en çok destek çıkan akademisyenlerden Feyzi Erçin’in ders vermesi rektörlük tarafından engellendi. Öğrenciler #FeyziHocaYalnızDeğildir etiketini açtı. Üniversiteye Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasının ardından ‘kayyım rektör’ eleştirileri yükselmiş; özerk yönetim için yapılan eylemlerde 500’ün üzerinde öğrenci gözaltına alınmıştı.

Batı dilleri ve edebiyatları bölümünde yarı zamanlı sinema ve müzik dersleri veren Erçin’in, ‘öğrencilere verdiği harf notlandırmasında sorun görüldüğü ve eğitim ve öğretim kalitesini olumsuz yönde etkilediği’ gerekçesiyle Bulu’nun yardımcısı Prof. Dr. Naci İnci tarafından dersi onaylanmadı.

Boğaziçili akademisyen, Twitter hesabı üzerinden şunları kaydetti: “Ben ne yazacağımı henüz bilemiyorum. Elbet üzgünüm, ilk duygusallığı atınca yazacağım.”Bunun üzerine üniversitenin öğrenci, akademisyen ve okul kulüplerinden Erçin’e destek mesajları yağdı.

İlginizi Çekebilir

1 Mayıs 201 gözaltı

İstanbul’da 1 Mayıs işçi bayramında 201 kişi gözaltına alındı. İşçi bayramı polis biber gazıyla öksürük …

Sınırsız Hosting