Ana Sayfa / Gündem / Fildişi Sahili Başbakanı koronadan öldü

Fildişi Sahili Başbakanı koronadan öldü

Koronadan ölen ilk Başbakan Fildisşi Sahili Başbakanı oldu. Bir süredir kanser tedavisi gören Fildişi Sahili Başbakanı Hamed Bakayoko yaşamını yitirdi.

Hamed Bakayoko korondan öldü. Fildişi Sahili Başbakanı koronavirüsten öldü. Bir süredir kanser tedavisi gören Fildişi Sahili Başbakanı Hamed Bakayoko yaşamını yitirdi. Bakayoko’nun selefi Amadou Gon Coulibaly de tedavi için gittiği Fransa’dan döndükten kısa süre sonra 8 Temmuz 2020’de yaşamını yitirmişti.
Cumhurbaşkanı Alassane Ouattara, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Bakayoko’nun tedavi gördüğü Almanya’da hayatını kaybettiğini bildirdi.

BAKAYOKO KİMDİR?

Bakayoko, sağlık sorunları nedeniyle 18 Şubat’ta özel uçakla Paris‘e gitmiş, 6 Mart’ta da deneysel bir kanser tedavisi için Fransa’dan Almanya’ya nakledilmişti.

Bakayoko’nun durumunun ağırlaşması üzerine Devlet Bakanı Patrick Achi “Geçici Başbakan” olarak görevlendirilmişti.

Aynı zamanda Savunma Bakanı olan Bakayoko’nun bu görevine de hükümetten Tene Brahima Ouattara’nın vekalet edeceği belirtilmişti.
Selefi de temmuzda hayatını kaybetmişti

Bakayoko’nun selefi Amadou Gon Coulibaly de tedavi için gittiği Fransa’dan döndükten kısa süre sonra 8 Temmuz 2020’de yaşamını yitirmişti.

31 Ekim 2020’de düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partisinin cumhurbaşkanı adayı olan Coulibaly’nin ölümü ülkede şok etkisi yaratmıştı.

Coulibaly’nin hayatını kaybetmesinin ardından Cumhurbaşkanı Ouattara, 3’üncü dönemine devam etme kararı alarak aday olmuş ve seçilmişti.

Değerli okurlarımız Fildişi Sahili ile ilgili haberi verdik. Bakayoko ve Fildişi Sahili ülkesi ile ilgili daha geniş bilgi için, “Fildişi Sahili vize istiyor mu?, Fildişi Sahili hangi dili konuşur?, Fildişi Sahili nasıl bir ülke?, Fildişi Sahili Asgari Ücret ne kadar?Fildişi Sahili dini, Fildişi Sahili – Madagaskar, fildişi sahili’nde yaşayan türkler, fildişi sahili’nde yaşam, Fildişi Sahili futbolcular, Fildişi Sahili gece Hayatı, Fildişi Sahili nerede, Fildişi Sahili başkenti” terimlerini google da aratabilir ve daha fazla bilgi alabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Kiracı evi patlattı

Ev sahibine kızan kiracı daireyi patlattı. bursa7da kiracı ev sahibi kavgası sonucu daire harabeye döndü. …

Sınırsız Hosting