Ana Sayfa / Genel / Filistin seçimleri ertelendi

Filistin seçimleri ertelendi

Filistin’de seçimler ertelendi. Filistin seçimlerinin ertelenme nedeni ne? Mahmud Abbas dünyaya ilan etti seçimlerin ertelendiğini. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, “Kudüs’teki halkımızın seçimlere katılımı güvence altına alınıncaya kadar seçimleri erteleme kararı aldık.” ifadesinde bulundu

Filistin seçimleri ertelendi ne zaman yapılacağı önümüzdeki günlerde açıklanacak. Mahmud Abbas, ülkesindeki seçimlerin ertelendiğini duyurdu. Uluslararası haber ajansları Filistin seçimlerinin ertelendiğini flaş haber olarak duyurdu.

FİLİSTİN’DE NELER OLUYOR?

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, “Kudüs’teki halkımızın seçimlere katılımı güvence altına alınıncaya kadar seçimleri erteleme kararı aldık.” ifadesinde bulunduFilistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 15 yıl aradan sonra İsrail işgali ve ablukası altındaki Filistin topraklarında seçim yapılmasını öngören kararnameyi 15 Ocak’ta imzalamıştı.

Kararnamede 22 Mayıs’ta milletvekili, 31 Temmuz’da devlet başkanlığı ve 31 Ağustos’ta da Filistin Ulusal Konseyi seçimlerinin yapılması öngörülmüştü.

Filistin Anayasası, her 4 yılda bir genel seçimlerin yapılmasını öngörürken İsrail işgali ve ablukası altındaki ülkede 2006’dan bu yana devam eden parçalanmışlık nedeniyle yıllardır genel seçime gidilemedi.

İlginizi Çekebilir

Fatih Terim Panathinaikos’tan gönderildi

Yunanistan macerası kötü biten Fatih terim, büyük öfke içinde. Türkiye’de kendisine İmparatoır denilen futbol adamı …

Sınırsız Hosting