Ana Sayfa / Ekonomi / Fitch’in Türkiye kredi notu

Fitch’in Türkiye kredi notu

Türkiye’nin kredi notu yine düştü. Fitch Ratings, Türkiye kredi notunu yeniden negatife döndürdü. Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu “B” görünümü de “negatif” olarak teyit etti. Fitch; depremlerin ekonomiye olumsuz etkisinin, seçimler öncesinde mali ve kredi teşvikiyle kısmen dengeleneceğini bekliyor.

Fitch’in Türkiye kredi notu ekonomiyi nasıl etkileyecek uzmanları açıkladı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye kredi notu açıklandı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu “B” ve not görünümünü “negatif” olarak teyit etti.

Fitch’in yaptığı değerlendirmeye göre; Türkiye’nin “B” notu, zayıf dış finansmanı, artan müdahaleci ve geleneksel olmayan politikalar nedeniyle artan ekonomik bozulmaları, siyasi ve jeopolitik riskleri yansıtıyor.

Fitch, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ekonomik faaliyetler üzerindeki olumsuz etkisinin, 14 Mayıs’taki seçimler öncesinde mali ve kredi teşvikiyle kısmen dengelenmesiyle beraber, GSYH büyümesinin 2022’deki yüzde 5,6’dan 2023’te yüzde 2,5’e yavaşlayacağını tahmin ediyor.

İlginizi Çekebilir

Tapuya e-Haciz yağdı

Tapuya e-haciz yağıyor. borçluların tapularına gelen e-Haciz ocak söndürüyor. Türkiye e-hacizli tapu sayısı on milyonları …

Sınırsız Hosting